Kirkko ja Vauva.fi yhteistyöhön – "Meillä on yhteinen tavoite"

Vauva.fi-sivustolle perustetaan parisuhdeneuvola, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmisten kysymyksiin.

Luterilainen kirkko ja Vauva.fi-sivusto ovat aloittaneet yhteistyön. Vauva.fi-sivustolle avattiin torstaina 11.1. parisuhdeneuvola, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmisten kysymyksiin ja kirjoittavat blogia parisuhde- ja perheteemoista.

Kirkon kasvatus- ja perheasioiden verkkotyön koordinaattori Henna Ahlfors kertoo, että idea lähti kirkolta, mutta Vauva.fi-sivuston työntekijöiden vastaanotto on ollut innokas.

– Meillä on yhteinen tavoite: tukea lapsiperheitä. Tämä on todella luonteva kumppanuus molemmille puolille.

Kirkon perheneuvojat ovat aiemmin tehneet yhteistyötä muun muassa City-median kanssa. Ahlfors kertoo, että nyt oli sopiva aika etsiä uusia yhteistyötahoja.

Kirkon perheneuvojat ovat etenkin pääkaupunkiseudulla niin työllistettyjä, että kaikille apua tarvitseville ei voida tarjota kasvokkaista aikaa.

– Tässä on myös ajatuksena, että samoilla työresursseilla voidaan auttaa useampia, Ahlfors kertoo.

Vauva.fi-sivuston parisuhdeneuvolaa rahoittavat Kirkkohallitus sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen ja Oulun seurakunnat.