null Kirkko Vantaalla jäi 3,2 miljoonaa euroa plussalle

Vantaan seurakuntayhtymä käyttää ylijäämärahat tulevien vuosien investointeihin.

Vantaan seurakuntayhtymä käyttää ylijäämärahat tulevien vuosien investointeihin.

Ajankohtaista

Kirkko Vantaalla jäi 3,2 miljoonaa euroa plussalle

Seurakuntayhtymä on pitänyt menonsa kurissa ja saanut lisää vuokratuloja.

Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli keskiviikkona 28. maaliskuuta seurakuntayhtymän viime vuoden tilinpäätöstä. Tilinpäätös on 3,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Helsingin ja Espoon seurakuntayhtymät julkaisivat tilinpäätöksensä jo aiemmin maaliskuussa, ja ne olivat niin ikään ylijäämäisiä. Helsinki jäi 16 miljoonaa plussalle ja Espoo 1,4 miljoonaa.

– Meidän ylijäämämme johtuu samoista asioista kuin Helsingissä ja Espoossa, kertoo Vantaan seurakuntayhtymän johtaja Juha Tuohimäki.

Tärkein syy ylijäämään on Tuohimäen mukaan se, että seurakuntayhtymän menot ovat pysyneet kurissa. Esimerkiksi henkilöstömäärä on vähentynyt 12 prosenttia viidessä vuodessa.

– Teimme jo vuonna 2013 pitkän ajan talouden tasapainottamisohjelman. Henkilökuntaa ja luottamushenkilöitä käy kiittäminen siitä, että olemme edenneet sen mukaan.

Vantaan kirkollisverotulot pienentyivät vähemmän kuin seurakunnat olettivat. Vuoden 2017 lopussa Vantaan seurakuntiin kuului 128 446 jäsentä. Se on 707 jäsentä eli 0,55 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tuohimäen mukaan pääkaupunkiseudun asukkaiden tulot ovat kuitenkin kasvussa, minkä vuoksi jäsenkato ei ole haukannut kirkollisverotuloja niin paljon kuin ennustettiin.

Seurakuntayhtymän vuokratulot ovat myös kasvaneet. Kirkko on omistanut maata Rekolan alueella jo katoliselta ajalta alkaen.

– Maat on asemakaavoitettu, ja niistä saadut tulot ovat lisääntyneet tasaisesti. Vuokratuloja oli viime vuonna huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna, Tuohimäki kertoo.

Tuohimäen mukaan iso osa ylijäämärahoista menee investointeihin.

– Meillä on lähes 70 miljoonan investointiohjelma. Isoin hanke on Tikkurilan uusi kirkko. Lisäksi meillä on tulossa aika paljon esimerkiksi sisäilmakorjauksia.

Tilinpäätös menee vielä Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tikkurilan kirkon hinta-arvio kasvoi 1,3 miljoonalla eurolla

Ajankohtaista

Vanhan Tikkurilan kirkon paikalle on rakentumassa lähivuosina pyhättö, jonka rakentamisen arvellaan nyt maksavan noin 21,3 miljoonaa euroa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.