null Tikkurilan kirkon hinta-arvio kasvoi 1,3 miljoonalla eurolla

Jos asiat etenevät suunnitellusti, päätös Tikkurilan kirkon rakentamisesta olisi tarkoitus tehdä vuoden 2018 elokuussa.

Jos asiat etenevät suunnitellusti, päätös Tikkurilan kirkon rakentamisesta olisi tarkoitus tehdä vuoden 2018 elokuussa.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkon hinta-arvio kasvoi 1,3 miljoonalla eurolla

Vanhan Tikkurilan kirkon paikalle on rakentumassa lähivuosina pyhättö, jonka rakentamisen arvellaan nyt maksavan noin 21,3 miljoonaa euroa.

Vanhan Tikkurilan kirkon paikalle kaavaillun uuden kirkon kustannusarvio kasvoi nyt 1,3 miljoonalla eurolla. Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi kirkon ensimmäisen luonnosvaiheen arkkitehtisuunnitelmat ja tarkensi kustannusarviota kokouksessaan 3. toukokuuta.

Alun perin Vantaan seurakunnat kaavaili uudelle kirkolle 20 miljoonan euron määrärahaa.

− Kuluarviota kasvatti rakennusalan näkymät. Nyt rakennetaan niin paljon, että materiaalit maksavat enemmän, täsmentää Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtaja Sari Turunen.

− Tämä hinta-arvio ei siis välttämättä vastaa todellisuutta sitten kun kirkkoa ryhdytään rakentamaan, Turunen korostaa.

Lisäksi kulujen kasvusta puoli miljoonaa euroa on pyhitetty riittävien tilojen turvaamiseksi. Vantaan seurakunnissa on useita kirkkoja ja muita tiloja peruskorjauksen ja uudistamisen tarpeessa. Rakentamiseen ja perusparannukseen tarkoitettuihin investointeihin on lähivuosina arveltu kuluvan Vantaan seurakunnissa yli 50 miljoonaa euroa. Vantaan seurakunnat on varautunut suuriin kuluihin pitkäjänteisellä talouskurilla.

 

Uuden kirkon aikataulu pysynee ennallaan. Kirkko olisi tarkoitus vihkiä käyttöön vuoden 2020 adventiksi. Ennen virallista päätöstä rakentaa uusi kirkko, tulee vielä kirkkovaltuuton siunattavaksi rakentamisluonnoksen toinen versio. Siinä uuden kirkon suunnitteluratkaisut ja hinta-arvio tärmentyvät entisestään. Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee luonnoksen toisen version kesäkuun kokouksessaan. Jos asiat etenevät suunnitellusti, päätös kirkon rakentamisesta olisi tarkoitus tehdä vuoden 2018 elokuussa.

 

Tikkurilan vanha kirkko on ollut tyhjillään useita vuosia sisäilmaongelmien vuoksi, ja se on päätetty purkaa. Vantaan seurakuntayhtymän omistamalle keskustakorttelin alueelle Unikkotien ja Asematien väliin nousee lähivuosien aikana uuden kirkon lisäksi Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan tiloja. Lisäksi kortteliin on suunniteltu Vantaan seurakuntien yhteisten palveluiden, kuten perheneuvonnan, uudet tilat. Alueelle on rakentumassa muun muassa opiskelija-asuntoja.

Uuden kirkon suunnittelussa on huomioitu tilojen tehokkuus. Uusiin tiloihin tuleva neliömäärä on alle puolet aikaisemmin Tikkurilan seurakunnan, Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan sekä yhteisten palveluiden käytössä olevista tilamäärästä. Tilojen käytön tehostamisella halutaan edesauttaa työkulttuurin muutosta joustavampaan ja dynaamisempaan suuntaan.

Tikkurilan uuden kirkon suunnittelee arkkitehtitoimisto Oopeaa. Sama toimisto suunnitteli muun muassa myös vuonna 2016 valmistuneen Suvelan kappelin Espooseen.

 

Tekstiä muokattu: Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto, eikä valtuusto, käsittelee luonnoksen toisen version kesäkuun kokouksessaan. Tämä korjattu tekstiin 7.5. 2018 kello 12:55.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine odottaa jo innoissaan Tikkurilan kirkkoa – ”Tästä tulee joka tapauksessa hieno”

Ajankohtaista

Vantaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle Tikkurilan kirkon korttelin asemakaavan hyväksymistä. Kirkon lisäksi alueelle tulee liiketiloja ja asuntoja jopa noin 600 ihmiselle.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.