null Pääkaupunkiseudun seurakuntien koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Koronan vuoksi messuja voi seurata vain verkossa, kirkkoon ei kirkkokansa pääkaupunkiseudulla nyt pääse.

Koronan vuoksi messuja voi seurata vain verkossa, kirkkoon ei kirkkokansa pääkaupunkiseudulla nyt pääse.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun seurakuntien koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Rajoitukset ovat yhtä tiukkoja kuin kaupungeilla. Jumalanpalveluksia voi seurata vain netin kautta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 5.1. jatkaa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia tammikuun loppuun asti. Helsingin ja Espoon hiippakuntien tuomiokapitulit päättivät samana päivänä tämän mukaisesti jatkaa seurakuntien toiminnan rajoituksia. Pääkaupunkiseudun seurakunnissa rajoitukset siis jatkuvat 31.1. asti.

Rajoitusten sisältö ei muuttunut aiemmasta. Koska kirkkotilaan voidaan ottaa samanaikaisesti korkeintaan kymmenen henkeä, seurakuntalaiset voivat seurata jumalanpalveluksia vain verkon kautta. Suoratoistolähetyksiä jatketaan.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään kymmenen ihmistä työntekijät mukaan lukien. Hautaan siunaamisissa voivat hiippakuntien ohjeen mukaisesti pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset. Asiasta päättää kirkkoherra.  Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 31.1. asti samoin kuin lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva toiminta. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Espoossa myös päiväkerhot ja osa lasten muskariryhmistä jatkavat toimintaansa.

Seurakuntien auttamistyö, kuten diakonia ja muu keskusteluapu jatkuvat lähinnä etäyhteyksin. Vaikka yhteisöruokailuja ei voida järjestää, hävikkiruokaa on saatavissa. Tarkempia tietoja tästä saa seurakuntien verkkosivulta ja osoitteesta ruoka-apu.fi. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon turvallisuusohjeet, kuten maskit ja käsihygienia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.