null Kirkkojen johtajien vetoomukset Trumpille kaikuivat kuuroille korville

Muun muassa piispa Munib Younan ja paavi Fransiscus vetosivat turhaan Trumpiin. Arkistokuva on reformaation juhlavuoden tilaisuudesta Malmöstä.

Muun muassa piispa Munib Younan ja paavi Fransiscus vetosivat turhaan Trumpiin. Arkistokuva on reformaation juhlavuoden tilaisuudesta Malmöstä.

Kirkkojen johtajien vetoomukset Trumpille kaikuivat kuuroille korville

Jerusalemin kristityt johtajat, mukaan lukien Munib Younan, vetosivat Donald Trumpiin ennen päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Jerusalemissa toimivat kristilliset kirkkokunnat vetosivat presidentti Donald Trumpiin keskiviikkona, ettei tämä tekisi päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Vetoomus, jonka allekirjoittajina 13 kirkkokunnan johtajaa patriarkoista piispoihin ei vaikuttanut päätökseen. Allekirjoittajien joukossa oli myös Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon piispa Munib Younan.

Vetoomuksen allekirjoittajat olivat huolissaan päätöstä seuraavasta vihan, väkivallan ja kärsimyksen kierteestä. Länsirannassa ja Gazassa onkin jo raportoitu yhteenotoista Israelin sotilaiden ja palestiinalaisten välillä. Niissä on loukkaantunut useita ihmisiä.

Trumpiin vetosivat myös Luterilainen maailmanliitto, Kirkkojen maailmanneuvosto ja paavi Franciscus, turhaan. Kirkkojen maailmanneuvosto ilmaisi päätöksen jälkeen pääsihteeri Olav Fykse Tveitin kannanoton, jossa tämä ilmaisi syvän huolensa päätöksen seurauksista.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: