null Kirkolliskokous myönsi 215 000 euroa lisärahaa hiilineutraaliuden edistämiseen

Seurakunnat toimivat jo aktiivisesti vähentääkseen fossiilisen energian käyttöä. Hämeenkylän kirkon katolle asennettiin aurinkopaneeleja viime kesänä.

Seurakunnat toimivat jo aktiivisesti vähentääkseen fossiilisen energian käyttöä. Hämeenkylän kirkon katolle asennettiin aurinkopaneeleja viime kesänä.

Ajankohtaista

Kirkolliskokous myönsi 215 000 euroa lisärahaa hiilineutraaliuden edistämiseen

Seurakuntia tuetaan siirtymisessä fossiilittomaan energiaan.

Kirkolliskokous budjetoi 215 000 euroa lisää rahaa kirkon energia- ja ilmastostrategian edistämiseen. Tavoitteena on, että luterilainen kirkko on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Aiemmin ilmastotavoitteen saavuttamiseen on myönnetty jo 900 000 euroa.

– Erillismääräraha saa Hiilineutraali kirkko 2030 -strategian toteuttamisen todella vauhtiin. Aikaa on vähän, mutta laadittu strategia viitoittaa tien. Tavoitteen toteuttaminen vaatii tähän alkuun paljon, sanoo Kirkkohallituksen johtava asiantuntija, ekopappina tunnettu Ilkka Sipiläinen.

On ilo nähdä, että ilmastonmuutoksen hillinnässä kirkko näyttäytyy varsin yhtenäisenä.

– Ilkka Sipiläinen

Kirkolliskokous hyväksyi torstaiaamuna kirkon keskusrahaston talousarvion ja toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2020–2022, johon erillismääräraha sisältyy.

– Ensi vuoden aikana tuetaan seurakuntia siirtymään kohden fossiilitonta energiankäyttöä, selvitetään rakennusten hiilitase ja seurakuntien metsien toiminta hiilinieluina ja -varastoina sekä laaditaan ohjeet metsien kestävään käyttöön, Sipiläinen kertoo.

– Ensi vuonna valmistuu myös kirkon oman ympäristöjärjestelmän eli Kirkon ympäristödiplomin uusi laitos, joka tukee seurakuntia kohden hiilineutraaliutta. On ilo nähdä, että ilmastonmuutoksen hillinnässä kirkko näyttäytyy varsin yhtenäisenä. Hankkeen takana on myös koko piispojen joukko, Sipiläinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.