null Kirkon eläkerahaston sijoitukset tuottivat hyvin viime vuonna

Kirkon eläkerahastolle vuosi 2023 oli tuotoltaan hyvä. Vuoden 2023 sijoitustoiminnan tuotto oli 6,1 prosenttia.

Kirkon eläkerahastolle vuosi 2023 oli tuotoltaan hyvä. Vuoden 2023 sijoitustoiminnan tuotto oli 6,1 prosenttia.

Ajankohtaista

Kirkon eläkerahaston sijoitukset tuottivat hyvin viime vuonna

Kirkon eläkerahasto vastaa henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen vastuullisesta sijoittamisesta.

Kirkon eläkerahaston sijoitukset tuottivat hyvin vuonna 2023. Sijoitustoiminnan tuotto oli 6,1 prosenttia.

– Sekä osake- että korkosijoituksien tuotot nousivat voimakkaasti marras-joulukuun aikana, kun korkojen nousu ja inflaatio hellittivät, Kirkon eläkerahaston sijoitusjohtaja Ira van der Pals kertoo.

Kirkon eläkerahasto (KER) toimii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon eläkelaitoksena. KER vastaa kirkon henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta.

KER on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen, minkä avulla eläkerahasto varmistaa sijoituksilleen hyvän tuoton sekä sijoitusriskien tehokkaan hallinnan. Kaikessa sijoitustoiminnassaan eläkerahasto huomioi ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät asiat.

Myös kirkkohallituksen strategiassa määritellyt arvot näkyvät Kirkon eläkerahaston perustehtävässä hoitaa eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Eläkerahastolle on tärkeää, että sen sijoitustoiminta on läpinäkyvää ja oikeudenmukaista, ja että yksikössä noudatetaan vastuullisen sijoittamisen ohjeita ja YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita (PRI).)

Sijoitustoiminnassaan eläkerahasto käyttää pääsääntöisesti sijoitusrahastoja. Yhteistyökumppaneikseen eläkerahaston sijoitusyksikkö valitsee menestyviä, vastuullisesti toimivia rahastoja ja omaisuudenhoitajia, joiden kanssa eläkerahasto tekee yhteistyötä vastuullisuusperiaatteiden noudattamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.