null Kirkon keskusteluapu auttaa joka päivä – ”Ketään ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin”

Ajankohtaista

Kirkon keskusteluapu auttaa joka päivä – ”Ketään ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin”

Yhteydenottajan ei tarvitse olla akuutissa hädässä, vaan yhteyttä voi ottaa myös silloin, jos vain tarvitsee jonkun, jolle puhua.

Kirkon keskusteluapu on tavoitettavissa joka päivä, myös koko kesän ajan. Päivystäjille voi soittaa, chatata, kirjoittaa tai lähettää kirjepostia.

Keskusteluapuun voi ottaa yhteyttä, kun jokin asia painaa mieltä. Viime aikoina yleisimpiä keskustelunaiheita ovat olleet ihmissuhteet, hyvinvointi ja arjen tilanne. 

Kirkkohallituksen sielunhoidon asiantuntija Petri Patronen taustoittaa kirkon keskusteluavun toiminta-ajatusta ja rohkaisee ottamaan yhteyttä eri kanavissa.

– Jokainen meistä käy elämässään läpi vastoinkäymisiä, joiden kanssa tuntee olevansa yksin. Toisaalta ketään meistä ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin, Patronen sanoo.

Kirkon keskusteluapu on olemassa Patrosen mukaan juuri siksi, ettei kukaan jäisi yksin hätänsä kanssa.

– Missä oletkin ja kuka oletkin, sinua varten on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi Kirkon keskusteluapu on perustettu, toteaa Patronen.

Yhteydenottajan ei tarvitse olla akuutissa hädässä, vaan yhteyttä voi ottaa myös silloin, jos vain tarvitsee jonkun, jolle puhua.

Keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon koulutettuja vapaaehtoisia tai työntekijöitä. He vastaavat eri puolilla Suomea. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.