null Jos mielenterveys on kovilla, kesäloma voi olla pitkä ja raskas – apua saa esimerkiksi Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chatista

Mielenterveyden ongelmiin saa apua myös kesällä.

Mielenterveyden ongelmiin saa apua myös kesällä.

Ajankohtaista

Jos mielenterveys on kovilla, kesäloma voi olla pitkä ja raskas – apua saa esimerkiksi Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chatista

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat palvelee koko kesän.

Loma-aika voi aiheuttaa ahdistusta, vaikka se yleensä mielletään iloksi ja levoksi. Koronapandemia, rahahuolet, perhe- ja parisuhdeongelmat sekä alkoholin liikakäyttö voivat kiristää hermoja.

Kesäisin Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) neuvontapalveluissa nousee myös esille ihmisten yksinäisyys, kun arjen sosiaaliset kontaktit jäävät ja monet psykiatriset palvelut menevät kiinni.

– On tärkeää, että myös kesän ja lomien aikana ihmiset pääsisivät purkamaan tuntemuksiaan ja ajatuksiaan. Jo ajatus siitä, että apua saa vasta viikkojen tai kuukausien kuluttua, voi lisätä ahdistusta entisestään, sanoo MTKL:n neuvontapalveluiden päällikkö Kimmo Hane.

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat palvelee arkisin koko kesän. Chatissa keskustelemassa ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset sekä vertaiset eli itse mielenterveysongelmia kohdanneet.

Valoa-chat auttaa niin mielenterveysongelmia itse kokevia ja heidän läheisiään kuin työssään mielenterveysongelmia kohtaavia.

Valoa-chatin löytää osoitteesta www.mtkl.fi sivun oikeasta alareunasta.

Mielenterveyden keskusliitto ajaa mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden etuja ja toimii asiantuntijana heitä koskevissa asioissa. MTKL:n toiminnassa yhdistyvät kokemustieto ja ammatillinen asiantuntemus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.