null Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Indonesiaan – tsunamissa kuolleiden määrä jo yli 1 200

Loukkaantunutta lasta kannetaan sairaalahoitoon Palun kaupungissa. Ruoasta ja lääkkeistä on kova pula Indonesiassa.

Loukkaantunutta lasta kannetaan sairaalahoitoon Palun kaupungissa. Ruoasta ja lääkkeistä on kova pula Indonesiassa.

Ajankohtaista

Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Indonesiaan – tsunamissa kuolleiden määrä jo yli 1 200

Tuhoalueella ihmiset ovat poliisin estelyistä huolimatta pyrkineet murtautumaan ainakin yhteen kauppaan.

Indonesian Keski-Sulawesin maakunnan pääkaupungissa Palussa ja siitä pohjoisempana sijaitsevan Donggalan kaupungin alueella tapahtui perjantaina 28. syyskuuta voimakas maanjäristys, joka aiheutti tsunamin. Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,4 magnitudia. Järistyksen ja siitä aiheutuneen tsunamin seurauksena kuolonuhrien määrä on noussut jo yli 1 200:een.

Kaikkiaan luonnonkatastrofin tuho koskee ainakin 300 000 ihmistä.

Kirkon Ulkomaanapu on lahjoittanut katastrofirahastostaan 50 000 euroa maanjäristyksen ja tsunamin uhrien auttamiseen. Tilanne tuhoalueilla on vaikea ja niille on julistettu 14 päivän hätätila. Sähköt ovat poikki ja rakennuksia on sortunut, maanvyörymät ovat katkaisseet teitä ja Palun lentokenttä on vaurioitunut.

– Avustussumma käytetään ensivaiheen hätäapuun. Sillä varmistetaan, että maanjäristyksestä ja tsunamista kärsineiden ihmisten perustarpeita voidaan täyttää, sanoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.

Apua tarvitsevat erityisesti vanhukset ja lapset, vammaiset, raskaana olevat ja imettävät naiset sekä väliaikaisissa suojissa asuvat. Sadekauden vuoksi tartuntatautien leviämisvaara on suuri.

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa yhdessä paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa tuhoalueelle muun muassa suojia, ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita. Järjestöt työskentelevät myös sairaanhoidon turvaamisessa.

Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan katastrofi on aiheuttanut alueella myös levottomuuksia, kun ihmiset ovat yrittäneet murtautua ainakin yhteen kauppaan. Poliisin kerrotaan turvautuneen kyynelkaasuun.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.