null Kokemusasiantuntija Nina Jääskeläinen: ”Unelmointi tukee vahvasti mielenterveyttämme”

Nina Jääskeläinen unelmoi siitä, että hän saisi mahdollisimman paljon kirjoja.

Nina Jääskeläinen unelmoi siitä, että hän saisi mahdollisimman paljon kirjoja.

Hyvä elämä

Kokemusasiantuntija Nina Jääskeläinen: ”Unelmointi tukee vahvasti mielenterveyttämme”

Paavalinkirkolla pääsee unelmoimaan kartan ja pienten askelten avulla. Tapahtuma on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen.

Kokemusasiantuntija Nina Jääskeläinen, mitä Toivon lähteillä -tapahtumassa tapahtuu?

– Paavalinkirkolle tulee iso kasa kukkia ja niitä pääsee sitomaan. Paikalla on kaksi psykoterapeuttiopiskelijaa, joiden kanssa voi keskustella. Hierojalta saa hierontaa. Milla Heart esittää musiikkia ja Miia Merikallio luennoi aiheesta Toivo sietää pimeää. Ja sitten on minun Unelmapajani.

Mikä on Unelmapaja?

– Teemme unelmakartat ja mietimme, millaisilla askelilla voi lähteä kohti omaa unelmaansa. Pilkomme sen niin pieniin osiin, että onnistumisen kokemuksia voi tulla. Usein ajatellaan, että unelmien pitää olla jotain suurta. Unelmoida voi arkisista asioista, vaikka siitä, että saisi levätä tarpeeksi.

– Vaikka unelmat eivät toteudu, se ei tarkoita, että unelmointi olisi hyödytöntä. Unelmointi itsessään tukee vahvasti mielenterveyttämme.

Mistä sinä unelmoit?

– Unelmoin siitä, että saisin mahdollisimman paljon kirjoja. Rakastan lukemista. Unelmoin siitä jo lapsena, mutta aikuisen rationaaliset ajatukset tuhosivat sen. Aiemmin minun on ollut vaikea unelmoida. Minua alkoi vain itkettää ja ahdistaa. Luulin, etten koskaan voi saavuttaa unelmiani, miksi siis unelmoida.

– Aikaa kului, olin kuntoutuksessa ja pikkuhiljaa uskaltauduin unelmille. Eka unelmani oli löytää Harry Potter -peli. Löysin sen ja inspiroiduin unelmoinnista. Sen jälkeen elämääni alkoi tulla paljon kaikenlaista hyvää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Koen, että tässä työssä toivo on aina läsnä”, sanoo itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen

Hyvä elämä

Jos epäilee, että läheisellä on itsemurha-ajatuksia, asiasta kannattaa kysyä häneltä suoraan, Mieli ry:n itsemurhien ehkäisykeskuksessa työskentelevä Kukkonen neuvoo. 10. syyskuuta vietetään kansainvälistä itsemurhien ehkäisypäivää.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.