Koko perheen joulutapahtumissa Helsingissä voi nähdä aasin, hevosen tai lampaita
5-vuotias Milka-aasi asustelee Siuntiossa yhdessä emänsä Judithin ja pikkusiskonsa Venlan kanssa. Milka käy Helsingissä kahdessa joulutapahtumassa. Kesällä aasit ovat Vivamon raamattukylässä maskotteina ja tarvittaessa näyttelijöinä.

5-vuotias Milka-aasi asustelee Siuntiossa yhdessä emänsä Judithin ja pikkusiskonsa Venlan kanssa. Milka käy Helsingissä kahdessa joulutapahtumassa. Kesällä aasit ovat Vivamon raamattukylässä maskotteina ja tarvittaessa näyttelijöinä.

Koko perheen joulutapahtumissa Helsingissä voi nähdä aasin, hevosen tai lampaita

Ilmaisiin joulutapahtumiin pääsee esimerkiksi Seurasaareen, Kontulaan ja Haltialan kotieläintilalle. Eläinten jouluhartaus pidetään Viikissä.

Marraskuun pimeinä viikkoina sadat ja ehkä tuhannetkin helsinkiläiset ovat valmistelleet suuria, jouluisia ulkoilmatapahtumia. Seurasaaren Joulupolku rakennetaan saareen jo 22. kerran sunnuntaina 10.12., ja seuraavana sunnuntaina Kontulassa aukeaa Mellunkylän Joulupuisto Mikaelinkirkon pihalla. Näissä tapahtumissa lapsille ja aikuisille halutaan tarjota joulun tunnelmaa ilmaiseksi.

Seurasaaren Joulupolulla on yli 20 tapahtumapistettä, ja järjestäjien ja tukijoiden joukosta löytyy useita yrityksiä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä sekä Kirkko Helsingissä.

Munkkiniemen seurakunnan iltapäiväkerho esittää Seimen äärellä -joulukuvaelman Karunan kirkon portailla viisi kertaa.

– Lapset tykkäävät tästä, ja halukkaita esiintyjiä on helppo löytää, kertoo vastaava lapsityöntekijä Auli Etäniemi.

Harjoittelu alkaa edellisen vuoden valokuvien katselusta. Mukana on 11 eka- ja tokaluokkalaista sekä kolme aikuista. Muutama vuosi sitten kuvaelmassa oli mukana jopa lampaita ja aasi, jotka seisoivat lähettyvillä.

– Tänä vuonna minulle soitettiin ja kysyttiin, huolimmeko aasin mukaan. Totta kai! Etäniemi sanoo.

Esitykseen niveltyvät myös Kauneimmat joululaulut ja viereinen kynttiläpiha eli Joulurauhan puisto, johon ihmiset saavat tuoda kynttilöitä palamaan.

Joulupolun "päätonttu" Irmeli Johansson kävi ELMA-messuilla etsimässä eläimiä joulupolulle ja löysi sieltä Milka-aasin emäntänsä, kengittäjä Anne Nuutisen kanssa. Milka on tottunut lapsiin ja tykkää olla esillä.

Seurasaari-säätiön avulla lapsille tarjotaan myös hevosajelua vanhanajan joulunvieton hengessä.

Musiikkia ja tuliteatteria Mellunkylän Joulupuistossa

Milka-aasin voi tavata myös sunnuntaina 17.12. Mellunkylän Joulupuistossa, Mikaelinkirkon pihalla. Aasia pääsee siellä silittämäänkin. Joulupuistossa saa nauttia musiikkiesityksistä ja tarjoilusta. Mosabacka Big Band, iLOPISARAT-kuoro, Mikaelin Laulajat ja lastenbändi Wimmaralli esiintyvät. Osa ohjelmasta on sisällä seurakuntasalissa.

Tarjolla on glögiä, pipareita ja grillimakkaraa, niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Kirkon yläkerrassa on monenlaista puuhaa lapsille, esimerkiksi askartelua ja pipareiden koristelua.

Noin kello 15.30 Maria Baric Company esittää yhteisöllisen tuliteatteriteoksen Toiveiden taivas. Mukana on alueen lapsia ja nuoria, jotka ovat osallistuneet tulityöpajoihin. Joulupuistossa pidetään toivetyöpajoja, joissa ihmiset saavat kirjoittaa unelmiaan ja toiveitaan paperisiin toivomustähtiin. Toivetyöpajoja on pidetty vuoden mittaan kymmeniä, muun muassa kouluissa, päiväkodeissa, palvelukeskuksissa ja sairaaloissa.

– Tähän työpajakiertueeseen meitä inspiroivat Suomi 100 -juhlavuosi ja Kalevala ja se, miten Elias Lönnrot keräsi runoja ovelta ovelle. Olen tehnyt käsikirjoituksen kaiken tämän materiaalin pohjalta, kertoo ryhmän taiteellinen johtaja Maria Baric.

– Koko teoksen symboliikka on unelmien äärellä. Millainen viesti kannustaisi toista lähtemään kohti omia unelmiaan?

Teoksen tulet symboloivat unelmia, jotka syttyvät liekkiin. Lopulta niistä syntyy iso tuliteos.

Tapahtuman järjestävät yhteisvoimin kirkko, useat kaupungin tahot kuten Lähiöprojekti, Vetoa ja voimaa Mellunkylään -projekti, FC Kontu, KontuKeskus, Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys, Kontula-Seura, Kontulan ja Mellunmäen Lions Clubit, kolme partiolippukuntaa sekä Radio Kontula. Mukana ekumeenisessa hartaudessa ovat Mikaelin seurakunnan lisäksi Itä-Helsingin ortodoksinen seurakunta ja Metrokappelin helluntaiseurakunta.

Maria Baric Companyn Toiveiden taivas sai ensi-iltansa syyskuussa Kontulan Taiteiden yössä. Tulet symboloivat unelmia.

Maria Baric Companyn Toiveiden taivas sai ensi-iltansa syyskuussa Kontulan Taiteiden yössä. Tulet symboloivat unelmia.

Joulukuvaelma oikeiden lampaiden keskellä

Haltialan kotieläintilalla pääsee eläytymään ensimmäiseen jouluun sunnuntaina 10.12., kun tilan lampolassa esitetään joulukuvaelma tasatunnein kello 11–17. Kuvaelman toteuttavat Pakilan seurakuntalaiset ja nuorisotyöntekijät.

Haltialassa voi nähdä lampaiden lisäksi myös lehmiä. Tilalla kasvatetaan kolmea lehmärotua. Sunnuntaina Haltialassa on myös joulumyyjäiset, ja lapset voivat kokeilla talutusratsastusta ja seikkailla Tähtitontun rastiradalla kello 13–17. Kahvila Vanha Pehtoori on auki.

Joulutapahtumia Espoossa:

Lasten kappeli Arkin Pajan jouluiseen tunnelmaan ovat kaikki tervetulleita leikkimään, askartelemaan, hiljentymään ja tapaamaan muita perheitä la 9.12. kello 10. Kahvi- ja mehutarjoilu.

Lasten kauneimpia joululauluja lauletaan sunnuntaina 10.12. kello 15–16 Espoon tuomiokirkossa ja kello 16–17.30 Kalajärven kappelissa sekä sunnuntaina 17.12. kello 15–16 Espoon tuomiokirkossa ja kello 15–16 Leppävaaran kirkossa (Mukana lapsikuoro Havina).

Ihmeellinen yö -lasten joulukonsertit johdattavat lapset ja perheet joulun ihmeen äärelle musiikin ja mielikuvien kautta. Konsertti on suunniteltu niin, että pienimmätkin kuuntelijat jaksavat konsertin läpi. Konsertit järjestetään maanantaina 11.12. kello 18–18.40 Tapiolan kirkossa, tiiistaina 12.12. kello 18–19 Espoonlahden kirkossa ja keskiviikkona 13.12. kello 18–19 Espoon tuomiokirkossa.

Kaiken kansan joulupuuroa on tarjolla tiistaina 12.12. kello 11–15 Soukan kappelissa ja torstaina 14.12. klo 12–16 Espoonlahden kirkolla.

Joulutunnelmaan ja entisajan joulunviettoon voi tutustua Talomuseo Glimsissä esimerkiksi lauantaina 9.12. kello 10–16 välisenä aikana. Luvassa muun muassa jouluinen satuhetki ja jouluista musiikkia tuvassa. Ohjelma sisältyy museon pääsylipun hintaan, joka on aikuisilta neljä euroa. Alle 18-vuotiaat ja oppilasryhmät pääsevät museoon ilmaiseksi.

Tapiolan Jääpuutarha kutsuu kaikki isot ja pienet luistelijat puutarhakaupungin sydämeen. Paikanpäältä voi vuokrata luistimet. Jääpuutarhassa luistellaan ilman mailoja.

Sellosalissa esitetään aina yhtä lumoava Lumiukko-elokuva torstaina 14.12. Kello 10.30 alkavaan maksuttomaan esitykseen voi vielä tiedustella lippuja numerosta 050 494 6833 arkisin klo 15–17.

Joulutapahtumia Vantaalla:

Kauneimmat joululaulut lapsille lauletaan Pyhän Laurin kirkossa perjantaina 8.12. kello 9.15 ja 10.15. Hämeenkylän kirkossa Lasten kauneimpia joululauluja lauletaan lauantaina 9.12. klo 15 ja Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa klo 15–16.

Perinteinen Koko kylän puuropöytä on katettu Koivutorille lauantaina 9.12. kello 12. Puuroa on niin kauan kuin sitä riittää. Ota mielellään oma lautanen ja lusikka mukaan. Kysy lisää numerosta 050 553 8459.

Jouluaskartelua koko perheelle järjestetään Tikkurilassa Pienten paikassa maanantaina 11.12. kello 17.30–19.30. Askarteluillassa voit tehdä itsellesi jouluisia koristeita! Koko perheen askarteluilta on puolestaan tiistaina 12.12. kello 17.30–19.30 Ilolan seurakuntatalossa. Askarteluillat ovat ilmaisia. Muista ottaa kassi mukaan, jotta saat vietyä askartelusi kotiin.

Koko perheen jouluinen iltapäivä kutsuu Kivistön kirkolle keskiviikkona 13.12. klo 16–19. Tarjolla on joulupuuroa, glögiä ja pipareita. Paikalle voi tulla askartelemaan joulukortteja, leipomaan pipareita ja muuten vaan aistimaan joulun tunnelmaa.

Lapsiperheiden puurojuhla kutsuu Hakunilan kirkkoon torstaina 14.12. Joulupuuroa on tarjolla klo 17 alkaen ja klo 18 lauletaan Lasten kauneimpia joululauluja. Vapaa pääsy.

Kuusijärven perinteisessä koko perheen joulutapahtumassa lauantaina 16.12. kello 11–16 tehdään himmeleitä ja paikalla vierailee myös joulupukki. Lastenpajassa lapset saavat tehdä ilmaiseksi pahviputkihimmelin. Aikuiset voivat askarrella materiaalin hinnalla tupsutähden tai valohimmelin. Pajan vetävät Taito Uusimaa ry:n ohjaajat Havukosken ja Hakunilan käsityökeskuksista. Myytävänä on myös jouluherkkuja ja makkaraa.

Joulupolkuja ja -vaelluksia järjestetään Vantaalla useita. Sunnuntaina 17.12. aukeaa Joulupolku Ruusupaviljongin ympäristössä. Vantaan kaupunki tukee tapahtumaa. Tiistaina 19.12. kello 17.30–18 alkaa Joulupolku Pienten paikka Tikkurilassa. Saavuthan ajoissa paikalle. Kesto on noin 30 minuuttia. Jouluvaellukselle pääsee Korson seurakuntakeskuksessa tiistaina 19.12. kello 19–20.30. Vaellukselle lähdetään puolen tunnin välein.

Vauvojen joulukirkkoon voi tulla St. Martinin kappeliin sunnuntaina 17.12. kello 15.

Kuusikirkko Hakunilassa kutsuu messuun ja koristelemaan kirkon suurinta joulukuusta yhdessä sunnuntaina 17.12. kello 10. Kuusikirkon jälkeen on tarjolla riisipuuroa ja puurojen jälkeen joululaulukulkue Kartanon jouluun. Kartanolla lauletaan kauneimpia joululauluja noin kello 12 alkaen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi