null Kesäinen musiikki soi ilmaiskonserteissa Espoon kirkoissa

Kamarikuoro Gloria esiintyy kesällä Tapiolan kirkossa ja Espoon tuomiokirkossa.

Kamarikuoro Gloria esiintyy kesällä Tapiolan kirkossa ja Espoon tuomiokirkossa.

Ajankohtaista

Kesäinen musiikki soi ilmaiskonserteissa Espoon kirkoissa

Tapiolan kirkon Musiikkia puolenpäivän aikaan -ilmaiskonserteissa kuullaan tänäkin kesänä huippuesiintyjiä keskellä arkipäivää.

Espoon kirkkojen kesämusiikkisarjoilla on jo pitkä perinne. Esimerkiksi Urkuyö ja Aarian, joka on nykyään kolmen kuukauden mittainen festivaali, konsertit ovat kaikuneet Espoon tuomiokirkossa vuodesta 1986 lähtien. Tapiolan kirkon Musiikkia puolenpäivän aikaan -konserttisarja on lähes yhtä vanha, sillä se aloitti 1990-luvun alussa.

Tapiolan konserttien konsepti poikkeaa useimmista muista vastaavista: konsertit ovat Tapiolan kirkossa tiistaisin kello 12.

– Alun perin ajatus oli, että puolen tunnin konsertissa ehtii käydä lounastunnilla. Meillä käy väkeä sadasta kolmeensataan henkeen, joskus ylikin. Meidän musiikkisarjamme on pitänyt pintansa ehkä erikoisen ajankohdan, keskeisen paikan ja huippuesiintyjien ansiosta, tiivistää Tapiolan johtava kanttori Liisa Malkamäki.

Tilaisuuden päätteeksi on kahvitarjoilu. Keskipäivän konsertit kestävät yhä puoli tuntia ja ne ovat maksuttomia, ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu menee Kirkon Ulkomaanavun hyväksi.

Tämän kesän ensimmäisessä Musiikkia puolenpäivän aikaan -konsertissa 12.6. esiintyvät virolainen viulisti Leelo Lepping ja Liisa Malkamäki, joka soittaa urkuja. Ohjelmassa on Bachia, Kuulaa ja Pärtiä.

Viimeinen konsertti on 21.8. ja siinä esiintyy Tapiolan kuoro. Konsertteja on kaikkiaan 11.

Ilmaiskonsertteja ja kahvia

Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjassa Espoon tuomiokirkossa pidetään sunnuntai-iltaisin kello 19 kesä-, heinä- ja elokuussa kaikkiaan 12 konserttia. Konsertit ovat ilmaisia ja niissä on vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Esiintyjäkaarti on pääasiassa kotimaista, mutta 15.7. kuullaan saksofonisti Jackson C. Crawfordia sekä 12.8. urkuri Adam Brakelia, molemmat ovat Yhdysvalloista.

Esimerkiksi juhannussunnuntaina 24.6. urkuri Håkan Wikmanin ja viulusti Maria Anttilan johdolla on luvassa yhteislaulua suomenkielisestä ja ruotsinkielisestä virsikirjasta.

Kamarikuoro Gloria esiintyy Espoossa peräti kolmessa kesämusiikkikonsertissa: Urkuyö ja Aariassa Espoon tuomiokirkossa 14.6., Musiikkia puolenpäivän aikaan -konsertissa Tapiolan kirkossa 7.8. sekä Suvisunnuntain iltamusiikissa Espoon tuomiokirkossa 19.8.

Kesäilta kirkolla -sarjassa Leppävaaran kirkolla ilta aloitetaan kello 18 grillietkoilla ja yhteislaululla suihkulähteen luona. Tuntia myöhemmin siirrytään kirkkosaliin, jossa on konsertti. Ensimmäisellä kerralla 7.6. esiintyy laulaja Petri Laaksonen yhtyeineen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Leppävaaran kirkossa järjestetään myös Soiva kesäkahvila -konserttisarja. Kolmena torstaina kello 12 on konsertti kirkkosalissa ja sen jälkeen kahvittelua pihalla. Niihin on vapaa pääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Olarissa on Musiikkia kirkonmäellä -sarja keskiviikkoisin kello 13 kesä-, heinä- ja elokuussa. Luvassa on musiikkia, yhteislauluja ja lopuksi kahvia.

Espoonlahden seurakunnan Kesäillan musiikkia -sarjassa kolmena kesäkuun keskiviikkona kello 19 kuullaan musiikkia Espoonlahden kirkossa. Kahvia on luvassa ennen konserttia. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu on 10 euroa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.