null Kormilainen: Kaikki, mitä tarvitset epämukavien hengellisten etäjuhlien järjestämiseen

Puheenvuorot

Kormilainen: Kaikki, mitä tarvitset epämukavien hengellisten etäjuhlien järjestämiseen

Hengelliset kesäjuhlat joudutaan tänä kesänä järjestämään etänä. Ei hätää! Kyllä kotioloistakin saadaan epämukavat, kun vähän nähdään vaivaa.

Koronatilanteesta johtuen hengelliset kesäjuhlat ovat ajautuneet tänä kesänä ainakin pienimuotoiseen kriisiin. Isoja, kymmeniä tuhansia ihmisiä käsittävien juhlien järjestäminen ei ole mahdollista vielä toistaiseksi vallitsevien poikkeusolojen takia. Siksi tapahtumia on järjestetty etänä internetin välityksellä.

Jos joku olisi kertonut minulle vuosina 1985–1994 tällaisesta mahdollisuudesta tulevaisuudessa, olisin todennäköisesti iltarukouksessani toivonut syntyväni johonkin toiseen ajankohtaan. Lapsena ja nuorena etäjuhlat olisivat todennäköisesti olleet houkuttelevampi vaihtoehto kuin paikan päälle raahautuminen.

Jotta hengellisissä etäjuhlissa ei olisi liian mukavaa, olen valmistellut etäjuhlia varten oman juhlasimulaattorin, josta jokainen voi ammentaa omiin etäjuhliinsa sopivat elementit.

Pysäköinti

Kotipihalle pysäköinti liian helppoa, joten etäjuhlia varten pysäköinniksi suosittelemme Ikean parkkipaikkaa tai vaihtoehtoisesti lähintä Prisman parkkihallia tai ulkoaluetta. Ajankohdaksi on syytä valita kesäinen lauantai mieluiten puolenpäivän jälkeen, jotta autenttiseen tunnelmaan pääsee. Jos auton parkkeeraaminen on liian yksinkertaista, etäjuhlista poistuu puolet hauskuudesta.

Ruoka

Vaikka kotioloissa juhlitaankin, etäjuhliin on silti syytä panostaa riittävällä vakavuudella. Siksi suosittelemmekin kertakäyttövälineiden hankintaa ja hernekeiton keittämistä suoraan purkista, sillä etäjuhlilla syödään aina hernekeittoa. Komeus pitää tietysti kruunata ruisleivällä ja voinapilla, paketista voin kaapiminen on luksusta.

Sää

Etäjuhlilla sää on pyrittävä rakentamaan mahdollisimman autenttisesti. Mene takapihalle. Jos ei sada, laita sadetin päälle. Jos ei ole kylmä, hanki tuuletin ja sen viereen jääpaloja.

Majoitus

Jos haluat olla aito etäjuhlija, älä kuvittelekaan yöunia omassa vesisängyssäsi. Majapaikaksi valitaan pihavarasto, jonne viritellään maksimissaan viiden sentin vaahtomuovipala ja se rikkinäinen, rippikouluvuosilta peräisin oleva makuupussi. On juhlan tunnelmaa!

Kirjoittaja on stand up -lavoja koluava somekonsultti ja perheenisä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.