null Korson seurakunta hyväksyi samaa sukupuolta olevien vihkimiset tiloissaan 

Korson kirkossa voidaan vihkiä 14. syyskuuta alkaen myös sateenkaaripareja.

Korson kirkossa voidaan vihkiä 14. syyskuuta alkaen myös sateenkaaripareja.

Ajankohtaista

Korson seurakunta hyväksyi samaa sukupuolta olevien vihkimiset tiloissaan 

Aloitteen asiasta tekivät Tulkaa kaikki -ryhmän jäsenet. Aiemmin kaksi muuta vantaalaista seurakuntaa on hyväksynyt tilojensa käytön sateenkaariparien vihkimiseen. 

Korson seurakunnan seurakuntaneuvosto on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien vihkimiset tai avioliiton siunaamiset seurakunnan tiloissa. Keskiviikkona 13. syyskuuta kokoontunut seurakuntaneuvosto äänesti asiasta ja asia hyväksyttiin äänin 10–4. Muutos astuu voimaan 14.9.2023.

– Seurakunnan tilat on tärkeä avata kaikille rukousta ja siunausta pyytäville seurakuntalaisille. Emme erottele ihmisiä heidän yksilöllisten ominaisuuksiensa vuoksi, sanoo Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola.

– Tämä päätös on raamatullinen ja oikein. Kyse on Jeesuksen elämäntavan, opetuksen ja esimerkin seuraamisesta.

Antola uskoo, että Korson seurakunnan papistosta löytyy pappi vihkimään kaikki ne parit, jotka haluavat solmia avioliittonsa seurakunnan tiloissa.

Aloitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä tekivät Tulkaa kaikki -ryhmän jäsenet. Päätöstä tukivat myös Sosiaalidemokraattinen seurakuntaväki sekä Avoin ryhmä ja kirkkoherra Antola.

Seurakunnissa ympäri Suomea työskentelee pappeja, jotka ovat valmiita vihkimään sateenkaaripareja, mutta seurakunnan tilojen käytöstä heidän avioliittoon vihkimiseensä päättää aina kunkin seurakunnan luottamuselin, seurakuntaneuvosto. 

Espoossa ja Helsingissä suurin osa seurakunnista on päättänyt avata tilansa sateenkaariparien vihkimiselle. Vantaalla tämän ovat ennen Korsoa sallineet Vantaankosken seurakunta ja Vantaan ruotsinkielinen seurakunta Vanda svenska församling. Tikkurilan seurakunnassa, Hakunilan seurakunnassa ja Rekolan seurakunnassa asiasta ei ole vielä päätöstä. 

Tulkaa kaikki -liike aikoo tehdä aloitteen tilojen avaamisesta samaa sukupuolta oleville pareille myös Rekolassa, Hakunilassa ja Hämeenkylässä. Tikkurilan seurakunnassa aloite käsitellään lokakuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.