null Hallinto-oikeus: Espoolaisseurakunnilla oli oikeus itse päättää, avaavatko ne kirkkotilat sateenkaaripareille

Ajankohtaista

Hallinto-oikeus: Espoolaisseurakunnilla oli oikeus itse päättää, avaavatko ne kirkkotilat sateenkaaripareille

Seurakuntien päätökset avata kirkkotilat samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon vihkimiselle ovat jakaneet mielipiteitä.

Hallinto-oikeus on hylännyt valitukset, josta koskivat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvostojen päätöksiä avata seurakuntien kirkkotilat samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille.

Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvostot olivat viime vuonna päättäneet avata kirkkotilat sateenkaaripareille avioliittoon vihkimistä varten, mutta näistä päätöksistä valitettiin hallinto-oikeuteen.

Nyt hallinto-oikeus on päättänyt, että seurakuntaneuvostoilla on ollut oikeus tehdä päätös kyseisessä asiassa. Seurakuntaneuvostojen päätökset koskevat tilojen käyttöä, eivät kirkon avioliittokäsitystä sinänsä. Siitä päättää kirkolliskokous.

Espoon seurakuntien seurakuntaneuvostot ovat Espoonlahtea lukuun ottamatta päättäneet, että sateenkaariparit voivat varata tiloja avioliiton vihkimistä ja siunaamista varten. Käytettävissä ovat siis kaikki Esbo svenska församlingin, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Olarin, Leppävaaran ja Tapiolan seurakuntien tilat. Tilavaraukset voi tehdä Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.