null Rekolan seurakunta avaa kirkkotilansa sateenkaarihäille

Rekolan seurakunnalle kuuluvat Rekolan Pyhän Andreaan kirkko (kuvassa) sekä Asolan seurakuntatalo.

Rekolan seurakunnalle kuuluvat Rekolan Pyhän Andreaan kirkko (kuvassa) sekä Asolan seurakuntatalo.

Ajankohtaista

Rekolan seurakunta avaa kirkkotilansa sateenkaarihäille

Päätös syntyi äänin 8–6. Aiemmin vastaavan päätöksen Vantaalla ovat tehneet Korso, Vantaankoski ja Vanda svenska församling.

Rekolan seurakuntaneuvosto hyväksyi sateenkaariparien vihkimiset tiloissaan 30. toukokuuta pidetyssä kokouksessaan. Päätös syntyi äänin 8–6. Muutos astuu voimaan heti.

Päätöksestä jätettiin eriävän mielipiteen sisältävä pöytäkirjalausuma, jonka allekirjoittivat Sanasta elämään -ryhmän jäsenet Elina Heikkilä, Katri Luomaranta, Markku Nieminen, Jouni Tiainen, Tiina Tuomela ja Sari Virrankari. Eriävällä mielipiteellä ei ole vaikutusta tehtyyn päätökseen. 

Kaksi ryhmää, Tulkaa kaikki sekä Sosialidemokraattinen seurakuntaväki, jättivät lokakuussa 2023 aloitteen seurakunnan kirkkotilojen käytöstä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja avioliiton siunaamisiin. Aloitteen olivat allekirjoittaneet Eeva Öystilä, Säde Heikinheimo, Eeva Pitkänen, Tiina Humaloja, Mila Kangasniemi, Kaarlo Kähärä ja Filip Godlewski. Aiheesta järjestettiin erillinen Erätauko-keskustelu seurakuntaneuvoston jäsenille ja ensimmäisille varajäsenille huhtikuussa 2024. Menetelmä tukee sitä, että keskustelu on kunnioittavaa ja eri näkökulmat tulevat kuulluksi.  

Vt. kirkkoherra Jussi Koski on keskusteluun tyytyväinen.

– Kun kävimme keskustelun ilman pyrkimystä samanmielisyyteen ja irrallaan päätöksenteosta, sitä voitiin käydä avoimessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Sama hyväksyntä koskee nyt entistä laajemmin kaikkia seurakuntalaisia, Koski sanoo Rekolan seurakunnan tiedotteessa.

Aiemmin päätöksen tilojensa avaamisesta sateenkaaripareille ovat Vantaalla tehneet Korson, Vantaankosken ja Vanda svenska församlingin seurakunnat. Tikkurilan seurakunta ei ole vielä hyväksynyt asiaa. Hakunilassa ja Hämeenkylässä sateenkaariparien vihkiminen ei ole vielä tullut seurakuntaneuvoston käsittelyyn.

Espoossa kaikki seurakunnat sallivat sateenkaariparien vihkimiset tiloissaan, Helsingissäkin suurin osa seurakunnista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.