null Kanttorien konserttiin ja iskelmämessuun pääsee kotisohvalta – Hakunilan musiikkiviikko siirtyi verkkoon  

Lauluyhtye CorVantaa nauhoitti musiikkiviikon konsertin Hakunilan kirkolla. Lauluyhtyeessä laulavat kanttorit Tuomas Heikkilä, Katriina Kopsa, Airi Saloniemi ja Jussi Salonen.

Lauluyhtye CorVantaa nauhoitti musiikkiviikon konsertin Hakunilan kirkolla. Lauluyhtyeessä laulavat kanttorit Tuomas Heikkilä, Katriina Kopsa, Airi Saloniemi ja Jussi Salonen.

Ajankohtaista

Kanttorien konserttiin ja iskelmämessuun pääsee kotisohvalta – Hakunilan musiikkiviikko siirtyi verkkoon  

Perinteisen Hakunilan musiikki­viikon perumista ei edes harkittu.

Hakunilan perinteinen musiikkiviikko käynnistyy Vantaalla kokoontumisrajoituksista huolimatta 14.3. Nyt sävelistä ei nautita kirkonpenkissä vaan kotisohvalla, sillä kaikki teemaviikon tapahtumat toistetaan verkossa.

Tapahtumat ovat katsottavissa Hakunilan seurakunnan Facebook-tilillä ja suurin osa myös YouTubessa. Tapahtumat voi katsoa myös jälkikäteen ainakin kahden viikon ajan.

Tapahtumia on muokattu verkkokatseluun sopiviksi muun muassa lyhentämällä konserttien kestoa ja lisäämällä lauletun musiikin määrää.

Järjestyksessä kahdeksannentoista Hakunilan musiikkiviikon ohjelma on kahden kanttorin eli ­Laura Nurkan ja Tuomas Heikkilän suunnittelema. Tapahtumakokonaisuus noudattelee tuttua kaavaa. Joka päivä on tarjolla musiikkiohjelmaa. Esimerkiksi torstaina 18.3. on Petri Laaksosen konsertti. Mukana on myös seurakunnan normaalia viikko-ohjelmaa, jota on höystetty runsaammalla musiikilla.

Musiikkiviikon tilaisuuksissa esiintyy muutamia vantaalaisia muusikoita. Esimerkiksi keskiviikkona 17.3. konsertoi tenori Juhana ­Suninen. Hän on musiikkiviikolla ensimmäistä kertaa.

Katri Helenan fanittaminen näkyy iskelmämessussa

Hakunilan musiikkiviikko alkaa sunnuntaina 14.3. iskelmämessulla ja päättyy seuraavana sunnuntaina 21.3. Herättäjä-yhdistyksen kirkkopyhään. Messut esitetään suoratoistona verkossa. Kaikki muut tilaisuudet nauhoitetaan etukäteen.

Iskelmämessu järjestetään Hakunilan seurakunnassa nyt ensimmäistä kertaa. Messumusiikkina lauletaan tuttuja iskelmäklassikoita vuosikymmenten varrelta. Laura Nurkka on valinnut biiseiksi esimerkiksi En päivääkään vaihtaisi pois, Katson sineen taivaan, Maailma on kaunis ja Anna mulle tähtitaivas.

Nurkan omat mieltymykset näkyvät biisivalinnoissa. Hän kuuntelee mielellään iskelmiä ja tunnustautuu Katri Helena -faniksi.

– Olen valinnut kappaleita, jotka mielestäni kuvaavat suomalaista mielenmaisemaa ja joissa näkyy hengellisyys. Koen, että niissä välittyvät vahvasti luonto, ystävyys, elämän arvostus ja näkemys tuonpuoleisesta elämästä, Nurkka sanoo.

Kotisohvalta pääsee laulamaan Laura Nurkan ja bändin mukana iskelmämessun lauluja.

Kanttorinelikko toteutti haaveensa

Lauluyhtye CorVantaan konsertti esitetään Facebookissa ja YouTubessa tiistaina 16.3. Lauluyhtyeen perustivat vuosi sitten neljä Vantaan seurakunnissa työskentelevää kanttoria: Katariina Kopsa, Airi Saloniemi, Jussi Salonen ja Tuomas Heikkilä.

Yhtyeen nimestä löytyy viite sen perustamiseen: koronavirus. Viime kevättalvella koronapandemian myötä seurakuntien musiikkitoiminta loppui, ja kanttorien oli kehitettävä uusia toimintatapoja. Kun kerrankin oli aikaa, opiskeluajoilta tuttu nelikko kokeili, miten äänet sointuvat yhteen – ja se kuulosti hyvältä.

– Olimme haaveilleet aiemmin tämän tyyppisestä tekemisestä, mutta vasta vuosi sitten siihen oli aikaa. Teimme keväällä musiikkivideoita vantaalaisten seurakuntien sosiaalisen median kanaville. Oli niin kivaa laulaa yhdessä, että siitä syntyi lauluyhtye, joka jatkanee musiikkiviikon jälkeenkin toimintaansa, Tuomas Heikkilä sanoo.

CorVantaa laulaa ilman säestystä. Ohjelmistossa on Heikkilän mukaan läpileikkaus verkkoon tehdystä musiikista: renessanssiajan sävelistä Pekka Simojokeen ja kaikkea siltä väliltä.

Konsertin otsikko Ei mitään minulta puutu on lainattu Leevi Madet­ojan säveltämästä kappaleesta, jonka yhtye esittää. Ohjelmassa on hengellistä musiikkia laajalla skaalalla. Mukana on myös tuttuja hengellisiä lauluja, joihin muusikot ovat paneutuneet ja löytäneet niistä uuden tason.

– Ajatuksemme ei ole tehdä akrobaattisia taiteen äärirajoilla olevia sovituksia, vaan kuulijaystävällistä ja hyvin soivaa musiikkia neljälle äänelle. Biisien kirjo on laaja, mutta popin puolelle emme sentään mene.

Nykyisin Keravalla ­kanttorina toimiva Katariina Kopsa on tehnyt sovituksen Vanha virsi Taalainmaan karjamajoilta -sävellykseen. Hänen sovituksensa kuullaan konsertissa ensiesityksenä laulettuna. Yleensä se esitetään soitettuna ­versiona.

Hakunilan musiikkiviikko 14.–21.3.

Iskelmämessu Katson sineen taivaan

Su 14.3. klo 12 verkossa lähetettävässä jumalanpalveluksessa lauletaan tuttuja iskelmiä vuosikymmenten varrelta. Messun muusikot: Laura Nurkka (harmonikka ja laulu), Sarah Devoyon (basso), Julius Jäppinen (kitara) ja Laura Renvall (lyömäsoittimet).

Luottamuksen rukoushetki

Ma 15.3. klo 18 pienessä iltakirkossa lauletaan ranskalaisesta Taizén luostariyhteisöstä tulevia rukouslauluja ja kuunnellaan Raamattua. Musiikkivieraana on huilisti Inna Vintturi.

Lauluyhtye CorVantaa: Ei mitään multa puutu

Ti 16.3. klo 19  konsertoi CorVantaa, joka on koronavuonna 2020 syntynyt, neljän vantaalaiskanttorin muodostama lauluyhtye. Konsertin otsikko viittaa psalmiin 23, joka on inspiroinut monia laulunkirjoittajia. Psalmiteeman lisäksi konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus hengellistä ohjelmistoa renessanssin ajasta nykypäivään saakka. Lauluyhtyeessä laulavat Katariina Kopsa (sopraano), Airi Saloniemi (altto), Jussi Salonen (tenori) ja Tuomas Heikkilä (basso).

Kahvikonsertti

Ke 17.3. klo 12.30 oopperalaulajat Hannu Forsberg ja Jaakko Hietikko sekä kanttori Juha Paukkeri esiintyvät. Luvassa on leppoisaa rupattelua ja laulunumeroita.

Maaliskuun keväinen kirkkaus

Ke 17.3. klo 19 tenori Juhana Suninen ja pianisti Minna Miettinen tähdittävät musiikkiviikon keskiviikkoiltaa. Ohjelmassa tuttuja laulu- ja pianonumeroita sekä uudempaa repertuaaria illan taiteilijoiden omasta kynästä.

Petri Laaksonen: Toivo jäljelle jää

To 18.3. klo 19 esiintyy Petri Laaksonen. Laulaja-säveltäjän kynästä ovat lähtöisin muun muassa euroviisuhitit Eläköön elämä ja Sata salamaa sekä lukuisa määrä suosittuja joululauluja ja hengellistä musiikkia.

Keskipäivän rukoushetki Sipoonkorvessa

Pe 19.3. klo 12 keskipäivän rukoushetki lähetetään Sipoonkorven Storträskiltä. Rukoushetkeä vietetään Anni ja Hannu Holman, Inna ja Juha Vintturin sekä Mari Torri-Tuomisen ja Hans Tuomisen seurassa.

Pupun ja Nallen soitinesittely

La 20.3. klo 14 Pupu ja Nalle tutustuvat erilaisiin soittimiin. Lasten verkkotapahtuman toteutuksesta vastaavat Laura Nurkka ja Sari Kokkonen.

Kitarakonsertti Kuohuva 20-luku

La 20.3. klo 18 espoolaislähtöinen kitaristi Antero Pellikka yhdistää konsertissaan 1920-luvun Pariisiin kytköksissä olevaa kitaramusiikkia.

Musiikkiviikon päätösmessu Soi, virteni, kiitosta Herran!

Su 21.3. klo 12 Marian ilmestyspäivänä lähetettävän verkkomessun teemana on kirkon herätysliike herännäisyys eli körttiläisyys. Messussa veisataan perinteisiä körttivirsiä. Mukana on sellisti Anni Manninen.

Avajais- ja päätösmessu lähetetään Hakunilan seurakunnan Facebook-sivulla. Viikon muut tilaisuudet lähetetään sekä Hakunilan seurakunnan Facebook-sivulla että YouTube-kanavalla. Tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen.

Hakunilan musiikkiviikko tukee Yhteisvastuukeräystä. Verkkotilaisuuksien katsoja voivat osallistua keräykseen.

Muokattu 9.3. klo 15.15: Jipun konsertti vaihtui Petri Laaksosen konserttiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.