null Petri Laaksonen ja kanttorit laulavat onnentoivotuksia puhelimessa ystävänpäivänä

Muusikko Petri Laaksonen on mukana Rekolan seurakunnan Soiva ystävänpäivä -kampanjassa.

Muusikko Petri Laaksonen on mukana Rekolan seurakunnan Soiva ystävänpäivä -kampanjassa.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Petri Laaksonen ja kanttorit laulavat onnentoivotuksia puhelimessa ystävänpäivänä

Ystävää tai rakastettua voi muistaa Rekolan seurakunnan soivalla ystävänpäiväkortilla. 

Kun laulaja ja lauluntekijä ­Petri Laaksonen kuuli Rekolan seurakunnan järjestämästä ­Soiva ­ystävänpäiväkortti -kampanjasta, hän ihastui ideaan ja lähti mukaan.

– Ajatus on hauskan mielikuvituksellinen. En ollut koskaan kuullut vastaavaa, Laaksonen sanoo.

Soiva ystävänpäiväkortti tarkoittaa sitä, että ystävälle tai rakastetulle voi tilata ystävänpäivälahjaksi puhelimessa lauletun laulun. Lahjakappaleen voi valita neljän toivelaulun listasta. Laulajina toimivat Laaksosen lisäksi Rekolan seurakunnan kanttorit Sirkku-­Liisa Niemi ja Hanna-Maria Valve. Soivan ystävänpäiväkortti -kampanjan tuotot menevät Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Laululahja toimii niin, että ostaja saa valita kahden tunnin aikaikkunan, jolloin laulaja soittaa lahjan saajalle. Ystävälle kannattaakin vinkata, että hän pysyttelee puhelimen äärellä sovittuna kellonaikana.

Puhelimen välityksellä toimitettu laululahja ei ole paikkaan sidottu. Lahjan saaja voi asua vaikka Rovaniemellä tai toisessa maassa.

Näinä epävarmoina ja turvattomina aikoina ihmiset kaipaavat toivoa, ja minä haluan tuoda sitä heille.

Soivan ystävänpäiväkortin voi tilata tänä vuonna jo kolmannen kerran. Aiempina vuosina osa laulukortin tilaajista on halunnut pysytellä nimettömänä. Sirkku-Liisa Niemi arveleekin, että kanttorit ovat saattaneet toimia Amorin apulaisina.

Laulettu kortti on ainutlaatuinen ja intiimi kokemus.

– Soiva kortti on erilainen elämys kuin konsertti. Tällä kertaa laulu tulee suoraan kuulijan korvaan. Se on eri tavalla henkilökohtainen kokemus, Laaksonen sanoo.

– Luulen, että siitä tulee puolin ja toisin merkityksellinen hetki, Laaksonen sanoo.

Petri Laaksosen alkuvuosi kului lomaillessa Espanjan auringossa. Lomalla hän ehti esiintyä myös Las Palmasin Skandinaavisessa turistikirkossa. Loma tuli tarpeeseen, sillä viime syksy kului tiiviisti Timanttia-levyn tiimoilta konserttikiertueella.

Soiva ystävänpäiväkortti -kampanjan jälkeen Laaksonen jatkaa konsertoimista.  Tällä kertaa konserttien teemana on Hyvä voittaa. Tuoreelta levyltä löytyy samanniminen laulu.

– Näinä epävarmoina ja turvattomina aikoina ihmiset kaipaavat toivoa, ja minä haluan tuoda sitä heille, Laaksonen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.