null Koulukavereiden kanssa lauletut ruotsinkieliset joululaulut tuovat Rea Lundelinille jouluisen mielen

Helsinkiläinen Rea Lundelin on toivonut tänä jouluna lahjaksi pehmolelua, josta tulee makuupussi, Harry Potter -legoja ja virtuaalista lemmikkiä, tama­gotchia

Helsinkiläinen Rea Lundelin on toivonut tänä jouluna lahjaksi pehmolelua, josta tulee makuupussi, Harry Potter -legoja ja virtuaalista lemmikkiä, tama­gotchia

Hyvä elämä

Koulukavereiden kanssa lauletut ruotsinkieliset joululaulut tuovat Rea Lundelinille jouluisen mielen

Joulussa on parasta joulusiivous ja koristeiden askartelu. 

1. Koululainen Rea Lundelin, 7, mistä sinulle tulee jouluinen ­mieli?

– Minulle tulee jouluinen mieli, kun laulamme koulussa Lucian päivänä joululauluja ruotsin kielellä. Lempilaulujani ovat Staffan var en stalle­dräng ja Santa Lucia.

– Jouluinen olo tulee myös siitä, kun illalla on pimeää, taivaalla loistaa kuu ja parvekkeella on jouluvalot.

2. Mikä joulussa on parasta?

– Minusta on kivaa tehdä joulu­siivous. Imuroimme minun huoneeni, isin huoneen, parvekkeen ja keittiön ja laitamme kaikki kamat järjestykseen. Lisäksi laitamme jouluvalot parvekkeelle.

– Minusta on myös mukavaa askarrella joulukoristeita. Viime vuonna teimme Suomenlinnassa taiteltuja ja leikattuja joulukuusia, tonttuja ja tähtiä. Tykkään myös syödä graavilohta.

3. Miten vietät joulua?

– Jouluna leivomme pipareita, joiden päälle laitamme päälle strösseleitä ja sokerimassaa. Käyn Jaana-mummin kanssa Weiste-joulukoristekaupassa. Jouluna haluan myös leikkiä ja olla paljon ulkona lumessa.

– Jos olemme jouluaattona Eurassa Seija-mummin luona, jaan serkkuni Oliverin kanssa lahjat kaikille. Sitten avaamme lahjat ja syömme piparkakkuja.

– Tänä vuonna olen toivonut lahjaksi pehmolelua, josta tulee makuupussi, Harry Potter -legoja ja virtuaalista lemmikkiä, tama­gotchia.

4. Mikä on suosikki­joulukoristeesi?

– Suosikkijoulukoristeeni on valkoinen kissakoriste. Kissalla on sininen kaulapanta ja kilikello. Minulle tärkeitä koristeita ovat myös kaksi yksisarvista. Toinen on valkoinen, ja sillä on ihanat silmät, pinkki harja ja glittersarvi. Toinen yksisarvinen on pinkki, ja sen harjassa on kultaista glitteriä. Sen korva irtosi puoliksi, mutta isi liimasi sen kuntoon.

– Tykkään siitä, kun joulukuusessa on jouluvalot ja kuusen ympärillä lahjoja. Meillä on valkoinen tekokuusi, mutta ei joulutähteä. Kuusen latvaan laitamme kristallin, joka on ­irrotettu jouluvaloista.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Olen kissahullu, joten minulle rakkaita ovat kaikki maailman kissat ja etenkin Sipsu-kissa. Olli-koira on minun rakkain pehmoleluni. Sain sen yksivuotiaana, ja se on aina mukanani.

– Tykkään myös painia isin kanssa ja temppuilla äidin kanssa. Teemme siltakaatoja ja seisomme käsillä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.