null Koulureppukeräyksellä autetaan vähävaraisia lapsiperheitä Espoossa

Koulureppukeräyksen idean keksinyt Saija Väätäinen tuntee perheiden ahdingon ja stressin, jonka koulun alkaminen aiheuttaa. Lahjareppu on kädenojennus vähävaraisille perheille.

Koulureppukeräyksen idean keksinyt Saija Väätäinen tuntee perheiden ahdingon ja stressin, jonka koulun alkaminen aiheuttaa. Lahjareppu on kädenojennus vähävaraisille perheille.

Ajankohtaista

Koulureppukeräyksellä autetaan vähävaraisia lapsiperheitä Espoossa

Koulun alkaminen on lapsille ilo, mutta monille perheille stressin paikka. Olarin seurakunta käynnisti koulureppukeräyksen, jolla autetaan vähävaraisten perheitten pieniä koululaisia.

Koulun alkaminen tarkoittaa ylimääräistä menoerää perheille. On hankittava reppuja, penaaleja, kyniä, kenkiä, vaatteita ja muita välttämättömiä tarvikkeita. Olarin seurakunnan koulureppukeräyksellä helpotetaan pienituloisten lapsiperheiden tilannetta.

Jo alkaneella keräyksellä reppuja tarvikkeineen hankitaan pienille koululaisille eli ensimmäiselle, toiselle tai kolmannelle luokalle meneville lapsille.

Repun lisäksi pakettiin toivotaan mukaan penaalia ja kynä-kumipakkausta. Kaikkien tavaroiden tulee olla käyttämättömiä. Pieni koululainen saa näin kaikki tärkeät koulutarvikkeet kerralla. Lahjoituksen arvo on 30–50 euroa.

Tiedän, että koulun alkaminen on monissa perheissä kustannuskysymys.

- Diakoniatyöntekijä Saija Väätäinen

– Ajatus tällaisesta keräyksestä syntyi diakoniaperusteella. En ole kuullut, että vastaavia keräyksiä olisi ollut missään. Tiedän äitinä ja diakoniatyöntekijänä, että sekä suurilapsisissa että pienituloisissa perheissä koulun alkaminen on kustannuskysymys, sanoo koulureppukeräyksen idean keksinyt Saija Väätäinen.

Olarin seurakunnan vapaaehtoistyöstä vastaavana diakonina toimiva Väätäinen tuntee perheiden ahdingon ja stressin, jonka koulun alkaminen aiheuttaa. Hän toivoo, että keräys tuottaa iloisia yllätyksiä lapsille ja helpotusta perheiden arkeen.

Väätäisen kokemus on, että ihmisillä on halu auttaa pyyteettömästi. Auttamishalu korostuu etenkin jouluna ja elämän isoina hetkinä, kuten lapsen aloittaessa koulun.

Lahjoitetut koulureput tarvikkeineen seurakunta jakaa perheille, joiden tilanteen ja tarpeet diakoniatyöntekijät sekä tyttö- ja poikatyön väki tuntee entuudestaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Olarilaiset lahjoittivat koulureppuja vähävaraisille perheille – uudet reput toivat ison ilon lapsille

Ajankohtaista

Koulureppujen ja -tarvikkeiden keräys ekaluokkalaisille onnistui Olarissa yli odotusten. Seurakunta haluaa nyt laittaa idean kiertämään.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.