null ”Läsnäolo ja ajan antaminen ovat kaikkein tärkeimpiä kummin tehtäviä”, sanoo pappi Antti Isopahkala

– On mahtavaa päästä seuraamaan jonkun elämää vastasyntyneestä lähtien, sanoo Vantaankosken seurakunnan pappi Antti Isophkala.

– On mahtavaa päästä seuraamaan jonkun elämää vastasyntyneestä lähtien, sanoo Vantaankosken seurakunnan pappi Antti Isophkala.

Hyvä elämä

”Läsnäolo ja ajan antaminen ovat kaikkein tärkeimpiä kummin tehtäviä”, sanoo pappi Antti Isopahkala

Vantaalla kummilapsen kanssa voi Kummipäivänä käydä vaikka elokuvissa, makeistehtaalla tai laitumella.

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään Kummipäivää. Nykyisin lapsella pitää olla yksi kirkkoon kuuluva kummi.

– Kummin tehtävä on olla lapsen elämässä mukana turvallisena aikuisena. Läsnäolo ja ajan antaminen ovat kaikkein tärkeimpiä kummin tehtäviä. Jos mahdollista, kummin tehtävänä on myös opettaa kristillisiä arvoja, sanoo Vantaankosken seurakunnan pappi Antti Isopahkala.

Kummi kulkee lapsen elämässä mukana koko matkan. Kummius ei lopu tiettyyn ikään, mutta kummin rooli muuttuu lapsen kasvaessa.

– Parhaimmillaan kummilapsi voi puhua kummilleen niistä asioista, joista ei halua omien vanhempiensa kanssa jutella. Kummi voi auttaa lasta elämän myrskyissä. On mahtavaa päästä seuraamaan jonkun elämää vastasyntyneestä lähtien. Se antaa elementtejä myös oman identiteetin pohdiskeluun, Isopahkala sanoo.

Kummipäivän kunniaksi Vantaan seurakunnat ovat sopineet yhteistyöstä eri kumppaneiden kanssa. Eri puolilla Vantaata olevista tarjouksista löytyy muun muassa leffalippuja, näyttelykierros makeistehtaalla, kotiseutumuseokäynti, kartanokierros, museoaittoja ja lastenkulttuuria.

– Vantaankosken alueella Katrinebergin kartanossa on tapahtuma, jossa on laidunvierailu, keppihevosrata, kasvomaalausta, grillailua, seurustelua ja kesägalleriaan tutustumista. Kaikki kummipäivän tapahtumat ja ajankohtaiset tiedot löytyvät nettisivuilta, kertoo Isopahkala.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.