null Lähde kesäiselle pyhiinvaellukselle Nuuksion metsiin

– Nautin alkukesän luonnossa ympäristön kauneudesta ja lintujen laulusta, sanoo Jörgen Eriksson.

– Nautin alkukesän luonnossa ympäristön kauneudesta ja lintujen laulusta, sanoo Jörgen Eriksson.

Lähde kesäiselle pyhiinvaellukselle Nuuksion metsiin

Jokaisella pysähdyspaikalla lauletaan yksi Suvivirren säkeistö.

Jörgen Eriksson, olet mukana muutaman tunnin pyhiinvaelluksella Nuuksion luonnossa. Matkan varrella laulatte Suvivirren ja rukoilette. Miksi?

– Suvivirsi on kevään ja kesän tunnus, joka on lähes jokaiselle ikäluokalle tuttu koulun kevätjuhlasta. Tämä laulu sopii hyvin yhdessä laulettavaksi kesäkuun alussa pyhiinvaelluksella, joka kulkee luonnossa.

– Tarkoituksemme on laulaa yksi Suvivirren säkeistö jokaisella reitin varrella olevalla pysähdyspaikalla. Sen jälkeen on pieni rukoushetki. Kuljemme yhden etapin hiljaisuudessa kuunnellen luonnon ääniä, mutta muuten voi keskustella toisten kanssa.

Millainen tapahtuma on kyseessä?

– Tapiolan seurakunta järjestää pienimuotoisen pyhiinvaelluksen Velskolan leirikeskuksen ympäristössä Pohjois-Espoossa. Kävelemme järvien rannoilla ja metsissä vaihtelevassa maastossa.

Pärjääkö vaelluksella, jos ei ole aktiivinen liikkuja?

– Kyllä, jos jaksaa kävellä viisi kilometriä. Reitti kulkee metsäpolkuja pitkin. Suosittelen laittamaan jalkaan lenkkitossut tai vaelluskengät ja reppuun juomapullon, pientä evästä, sadeviitan ja istuinalustan. Kävelysauvat kannattaa ottaa mukaan.

Mitä pyhiinvaellukselta saa itselleen?

– Etenkin tähän aikaan vuodesta luonnossa käveleminen on hienoa, ja samalla saa liikuntaa. Se voi myös olla hengellinen kokemus.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: