null Lähetyslentäjät auttaa Indonesian katastrofin uhreja

MAF käyttää Sulawesin alueen avustuslennoilla Kodiak 100 -lentokonetta.

MAF käyttää Sulawesin alueen avustuslennoilla Kodiak 100 -lentokonetta.

Ajankohtaista

Lähetyslentäjät auttaa Indonesian katastrofin uhreja

Maanjäristyksen ja tsunamin uhriluku on noussut yli 1 700:een.

Mission Aviaton Fellowship (MAF) eli Lähetyslentäjät auttaa Indonesian Sulawesin saaren maanjäristyksen ja tsunamin uhreja. Katastrofissa kuolleiden määrä on uusimpien tietojen mukaan yli 1 700.

MAF on kristillinen avustus- ja lähetysjärjestö. MAF Suomi hakee Suomen luterilaisessa kirkossa virallisen lähetysjärjestön asemaa. MAF on työskennellyt Indonesian alueella yli 60 vuotta, ja järjestöllä on maassa käytössä 15 lentokonetta.

MAF:n työntekijät toimivat Sulawesin alueella kahden muun avustusjärjestön, Ethnos 360 Aviationin ja Helividan, kanssa. Järjestöillä on katastrofialueella käytössään kaksi lentokonetta ja yksi helikopteri.

"Olemme organisoineet avustustiimin, joka operoi kahta Kodiak-lentokonetta ja yhtä helikopteria, mikä antaa meille mahdollisuuden päästä pahimmin tuhoutuneisiin kaupunkeihin sekä syrjäisimmille alueille, joiden ihmiset kärsivät katastrofista", kertoo MAF:n katastrofiaputyön johtaja John Woodberry järjestön tiedotteessa.

"Henkilöstömme osaa paikallisen kielen ja kulttuurin, mikä on suuri apu katastrofitilanteessa. Se antaa mahdollisuuden työskennellä paljon tehokkaammin ja näin apu menee perille nopeammin", Woodberry sanoo.

Tarkennus 8.10. kello 12.50: Suomen luterilaisessa kirkossa virallisten lähetysjärjestön asemaa hakee nimenomaan MAF:n Suomen osasto, ei kansainvälinen MAF.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.