null Pääministeri Sipilä mietti lähetyslentäjäksi ryhtymistä ennen poliitikon uraansa

Pääministeri Juha Sipilä pohti myös lähtemistä Afrikkaan lentäjäksi.

Pääministeri Juha Sipilä pohti myös lähtemistä Afrikkaan lentäjäksi.

Ajankohtaista

Pääministeri Sipilä mietti lähetyslentäjäksi ryhtymistä ennen poliitikon uraansa

Juha Sipilän kiinnostus lähetyslentäjien työhön kävi ilmi videotervehdyksessä, joka esitettiin Tikkurilassa järjestetyssä paneelikeskustelussa.

Ennen poliitikon uraansa pääministeri Juha Sipilä mietti myös lähetyslentäjäksi ryhtymistä. Pääministerin kiinnostus pienkoneilla Afrikassa tehtävään avustuslentotyöhön kävi ilmi videotervehdyksestä, jonka hän lähetti Tikkurilassa pidettyyn paneelikeskusteluun.

Suomen Lähetyslentäjät eli MAF Finland hakee kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi. Se järjesti maanantaina 23.4. Tikkurilan seurakunnan kanssa Vantaan Seurakuntien talon auditoriossa keskustelutilaisuuden, jonka aiheena oli ”Uudistuuko kirkon lähetystyö lentäen?”

Kieltämättä yksi vaihtoehto politiikkaan lähtemiselle oli se, että olisin lähtenyt Afrikkaan lentämään.
– Pääministeri Juha Sipilä

Tilaisuuteen oli pyydetty videotervehdykset tulevalta arkkipiispalta, Espoon piispa Tapio Luomalta ja pääministeri Sipilältä. Tämä yllätti tilaisuuden kuulijat kertomalla tervehdyksessään kiinnostuksestaan lähetyslentäjien työhön.

– Olen MAF:n toimintaan tutustunut henkilökohtaisestikin. Kävin Hailuodon lentoleirillä tutustumassa ihan kädestä pitäen teidän toimintaanne. Sen verran kärpänen puraisi silloin, että tutustuin vaatimuksiinne. Kieltämättä yksi vaihtoehto politiikkaan lähtemiselle oli se, että olisin lähtenyt Afrikkaan lentämään. Nuo kelpoisuusvaatimukset oli jo täytettynä, mutta politiikka voitti. Tsemppiä teidän toimintaan ja paneeliin, sanoi Sipilä videotervehdyksessään.

Sipilä on innokas lentäjä, joka on lentänyt itse myös virkamatkoillaan. Lähetyslentäjien toiminnanjohtajan Janne Ropposen mukaan pääministeri on myös järjestön nuorille suunnatun lentokoulutusohjelman suojelija.

MAF Suomen erityisesti 18-25-vuotiaille suunnatussa Saimme Siivet -lentokoulutusohjelmassa suoritetaan lentäjäopintojen ensimmäinen vaihe PPL-lupakirja. Koulutuksen aloittavat nuoret voivat maksaa suuren osan koulutuksesta työskentelemällä MAF:n hyväksi. Tämä antaa mahdollisuuden myös vähävaraisille nuorille aloittaa lento-opinnot kohtuullisilla kustannuksilla.

MAF Suomi on kansainvälisen Mission Aviation Fellowship -järjestön jäsen. Järjestön lentokoneet tekevät avustuslentotyötä yli 30 maailman maassa usein hyvin vaikeissa olosuhteissa. MAF:n lentäjät tekevät muun muassa sairaskuljetuksia ja pelastavat ihmishenkiä. Suomessa Lähetyslentäjät on toiminut yli 40 vuoden ajan.

Järjestö on jättänyt hakemuksen kirkon viralliseksi, kahdeksanneksi lähetysjärjestöksi. Sen anomusta tukee kirkolliskokoukseen tehty aloite, jonka ensimmäinen allekirjoittaja on vantaalainen kirkolliskokousedustaja ja seurakuntaneuvos Paula Lehmuskallio.

Juttu paneelikeskustelusta julkaistaan Kirkko ja kaupungin verkkosivuilla tiistaina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.