null 12 kirkolliskokousedustajaa haluaa Lähetyslentäjistä kirkon lähetysjärjestön

Lähetyslentäjien sairaslento Mongoliassa.

Lähetyslentäjien sairaslento Mongoliassa.

Ajankohtaista

12 kirkolliskokousedustajaa haluaa Lähetyslentäjistä kirkon lähetysjärjestön

Vantaalainen kirkolliskokousedustaja Paula Lehmuskallio laati aloitteen, jonka 11 muuta edustajaa allekirjoitti.

Suomen Lähetyslentäjät jätti syksyllä anomuksen, jotta järjestö saisi kirkon virallisen lähetysjärjestön aseman. Nyt tätä hakemusta tukee kirkolliskokousaloite, jonka takana on 12 kirkolliskokousedustajaa. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja tekijä on vantaalainen kirkolliskokousedustaja, seurakuntaneuvos Paula Lehmuskallio.

Lähetyslentäjät on kansainvälisen Mission Aviation Fellowship -järjestön jäsen. Kyseisen järjestön lentokoneet tekevät avustuslentotyötä yli 30 maailman maassa usein hyvin vaikeissa olosuhteissa. Suomessa Lähetyslentäjät on toiminut yli 40 vuoden ajan. Tällä hetkellä sillä lähetyslentotyössä kolme omaa työntekijää ja kaksi Kansanlähetyksen kautta.

Virallisen lähetysjärjestön asema helpottaisi järjestön toimintaa. Aloitteen mukaan järjestöllä on jo nyt laaja tuki kirkossa. Yli 170 seurakuntaa on tukenut taloudellisesti sen työtä, ja yli 20 seurakunnalla on sopimus sen kanssa. Jo lähes 70 kirkkoherraa on ilmoittanut tukevansa järjestön hakemusta. Kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä, joten Suomen Lähetyslentäjät olisi kahdeksas.

Aloitteessa todetaan, että kirkko tarvitsee innostavia ja kannustavia työmuotoja ja Lähetyslentäjien toiminta kiinnostaa kaikenikäisiä seurakuntalaisia. Kansainvälisellä järjestöllä on suuri pula työntekijöistä ja muutenkin tarvetta tämänkaltaiselle työlle on. Työ on myös ekumeenista ja ylittää tunnustuskuntien rajat.

Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen iloitsee aloitteesta.

– Haluaisimme seurakuntien kanssa lähettää uusia suomalaisia työntekijöitä palvelemaan työssä, joka vie lentokoneiden avulla kristillistä lähimmäisenrakkautta, iloa, toivoa ja konkreettista apua niistä osattomille. Hienoa, että työtämme arvostetaan niin, että sitä tuetaan tällaisella aloitteella, sanoo Ropponen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.