null Lahjoita kesäiloa -keräys tukee lapsiperheiden kesänviettoa – ”Että kaikilla lapsilla olisi syksyllä jotain kivaa kerrottavaa”

Lahjoita kesäiloa -keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä välttämättömissä menoissa. Näin rahaa jää toivottavasti säästöön myös kesäiseen huvitteluun. 

Lahjoita kesäiloa -keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä välttämättömissä menoissa. Näin rahaa jää toivottavasti säästöön myös kesäiseen huvitteluun. 

Hyvä elämä

Lahjoita kesäiloa -keräys tukee lapsiperheiden kesänviettoa – ”Että kaikilla lapsilla olisi syksyllä jotain kivaa kerrottavaa”

Koululaisten kesälomat ovat monille pienituloisille lapsiperheille taloudellisesti tiukkaa aikaa. Vantaankosken kesäkeräykseen voi osallistua toukokuun ajan. 

Vantaankosken seurakunnan diakoniatyössä on monena kesänä pantu merkille, että koululaisten kesäloma-ajat kiristävät pienituloisten, usein yksinhuoltajaperheiden ja viikonloppu- tai etävanhempien, taloutta samalla tavalla kuin joulun aika.

– Jotkut etävanhemmat elävät kädestä suuhun jo arkena. Voi olla taloudellisesti kova paikka, kun lapset tulevat etävanhemman luokse asumaan joksikin aikaa kesän kuluessa, Tiina László kertoo. Hän toimii Vantaankosken seurakunnan johtavana diakoniatyöntekijänä.

Siksi Vantaankosken seurakunta päätti tänä kesänä järjestää Lahjoita kesäiloa -keräyksen, jossa kerätään rahaa pienituloisille lapsiperheille seurakunnan alueella. Keräys on käynnissä toukokuun ajan.

Keräyksen tuotoilla autetaan perheitä välttämättömien laskujen maksamisessa. Toiveena on, että näin rahaa jää säästöön myös kesähuvituksiin, kuten reissuun Linnanmäelle tai Korkeasaareen.

– Olen muistellut omaa lapsuuttani: miten tärkeää oli kertoa kavereille, mitä oli kesän aikana tehnyt. Tämä keräys pyrkii edesauttamaan sitä, että kaikilla lapsilla olisi syksyllä jotain kivaa kerrottavaa, Vantaankosken diakoniatyöntekijä Tarja Andersson kertoo.

Anderssonin mukaan taloudellista tukea tarvitsevia lapsiperheitä on runsaasti Vantaankosken seurakunnan alueella.

Vantaankosken seurakuntaan kuuluvat Myyrmäki, Kaivoksela, Martinlaakso, Vantaanlaakso ja Kivistön suuralue.

Lahjoita kesäiloa -keräyksen tarkemmat tiedot löytyvät täältä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.