null Lapset arvioivat suosikkikirjailijoiden uusia romaaneja

Ottilia tarkastaa, että 1000-Vahva Lampunvaihtoa Oy on tehnyt työnsä hyvin. Se on yksi lukuisista yrityksistä, jotka huolehtivat Ottilian tarpeista sillä välin, kun hänen vanhempansa matkustelevat maailmalla harvinaisten esineiden perässä.

Ottilia tarkastaa, että 1000-Vahva Lampunvaihtoa Oy on tehnyt työnsä hyvin. Se on yksi lukuisista yrityksistä, jotka huolehtivat Ottilian tarpeista sillä välin, kun hänen vanhempansa matkustelevat maailmalla harvinaisten esineiden perässä.

Hyvä elämä

Lapset arvioivat suosikkikirjailijoiden uusia romaaneja

Ada Gootista tunnettu Chris Riddell aloitti uuden sarjan, jossa tyttö ja suo-otus ratkovat sylikoiramysteeriä. Myös Ella ja kaverit seikkailevat eläinten kanssa.

LASTENROMAANI "Vanhemmat olivat luvanneet, että Ottilia pääsee mukaan matkoille sitten joskus kun hän on isompi, mutta siihen asti hänen täytyi pysyä kotona ja hoitaa kokoelmia."

Ottilia ja keltainen kissa

Ottilia ja keltainen kissa

Äveriäs Ottilia asuu keisarin hattujen, nelinokkaisten teepannujen ja muiden harvinaisten esineiden keskellä. Ottilialle pitää seuraa suolta löytynyt pikkuotus, Mauri-herra, kun vanhemmat lentelevät maailmalla esinekokoelmiaan kartuttamassa. Muu lastenhoito on ulkoistettu esimerkiksi Kotiruokayhtiö Oy:lle ja Onnenpesä Petaajille.

Pyykin Ottilia pesee itse, koska hänestä on hauskaa kuunnella samalla putkien kautta keskusteluja toisista asunnoista. Ottilia ratkoo mielellään mysteerejä, ja salakuuntelu auttaa siinä. Nyt seudulta on kadonnut sylikoiria.

Herkullisesti kuvitettu 171-sivuinen romaani sopii erinomaisesti aloittelevillekin lukijoille. Kahdeksanvuotias ahmaisi sen yhdessä aamussa ja illassa.

– Pidin siitä, että kirjassa seikkailee haasteista tykkäävä tyttö, jonka kaverina on otus, josta kukaan ei saa selvää. Tyttö kerää vanhempiensa lähettämiä postikortteja, koska niitä lukemalla ei tule niin kova ikävä.

Kirjassa seikkailee haasteista tykkäävä tyttö.

Kahdeksanvuotias odottaa jo brittiläisen Chris Riddellin uuden Ottilia-sarjan kakkososaa, joka ilmestyy heinäkuussa. Riddell on kirjoittanut ja kuvittanut myös palkitun Ada Gootti -sarjan. Kahdeksanvuotias pitää suuresti myös siitä.

Chris Riddell: Ottilia ja keltainen kissa. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Gummerus 2017.

Ratsastajatytön suosioon vaikka lehmän selässä

Ella ja kaverit hevosen selässä

Ella ja kaverit hevosen selässä

LASTENROMAANI "Lukutoukka-Tuukka lainasi hevosta, joka ei pitänyt hänestä ja karkasi, ja sitten Tuukka itse piiloutui roskapönttöön. Koko juttu vaikutti aivan pöhköltä."

Ella ja kaverit hevosen selässä on 19. osa sarjassa, joka kertoo kaksi ja puoli -luokalla olevista kaveruksista. Timo Parvelan parillekymmenelle kielelle käännetyn sarjan aiemmatkin osat ovat viihdyttäneet kahdeksan- ja kuusivuotiasta iltasatujen kuuntelijaa.

– Hevoskirja on paras, koska siinä on eläimiä, sanoo kuusivuotias.

– Kirja on hauska, ja siinä on jännittäviä juttuja ja nopeita kohtauksia. Suosittelen 6–10-vuotiaille, kahdeksanvuotias arvioi.

Molemmat kehuvat myös luokkalaisten keskinäistä ystävyyttä. Kun Tuukka ihastuu tarinassa naapurin ratsastajatyttöön, luokkakaverit auttavat Tuukankin ratsaille – kaupungin lehmäpatsaan selkään.

Luokanopettajana työskennellyt Parvela tavoittaa hyvin lasten logiikan ja huumorin: "Hevosella on turpa. Siksi se saa usein turpaansa, nimittäin sokeripalan."

Timo Parvela: Ella ja kaverit hevosen selässä. Kuvitus Mervi Lindman. Tammi 2017.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Esikoululaiset saavat Helsingissä seurakunnalta pelilahjan – postilaatikko kolahtaa syys-lokakuussa

Ajankohtaista

Kultainen sulka -lautapeli herätti viime vuonna sosiaalisessa mediassa kohun. Peliin on lisätty tänä vuonna uusi saatekirje.

Arvio: Lemmikkien salainen elämä

Hyvä elämä

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.