null Keitä ne on ne sankarit? Se selviää Tikkurilan kirkon karaokeillassa

– Oikeat sankarit eivät useinkaan ole edessämme, vaan he ovat takanamme ottamassa kiinni, kun kaadumme, ja auttavat ylös, sanoo Pekka Laukkarinen.

– Oikeat sankarit eivät useinkaan ole edessämme, vaan he ovat takanamme ottamassa kiinni, kun kaadumme, ja auttavat ylös, sanoo Pekka Laukkarinen.

Ajankohtaista Hengellisyys

Keitä ne on ne sankarit? Se selviää Tikkurilan kirkon karaokeillassa

Tilaisuudessa juhlitaan 150-vuotiasta diakoniatyötä.

Laulaja ja lauluntekijä Pekka Laukkarinen, minkälaisia kokemuksia sinulla on karaokesta?

– Parikymppisenä elätin itseni toimimalla karaokeisäntänä Kouvolan alueen baareissa. Se oli kova koulu perinteisen seurakuntanuoritaustan omaavalle kiltille, tunnolliselle ja hiukan mustavalkoisesti ajattelevalle ihmiselle.

– Mutta karaokeisäntänä toimiminen teki hyvää. Olin ihan erilainen ennen karaokepestiä ja sen jälkeen. Siinä työssä oppi arvostamaan ihmisiä eri tavalla kuin aiemmin. Karaokeisännöinnin jälkeen lähdinkin opiskelemaan kirkon nuorisotyötä.

Juonnat karaokeisäntänä Tikkurilan kirkon karaoketapahtumaa. Mitä tilaisuudessa tapahtuu?

– Tilaisuuteen on kutsuttu laulajiksi henkilöitä, joille diakonia on jostain syystä tärkeää. Jokainen voi laulaa itselleen merkityksellisen laulun. Mukana on diakoniatyön vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita, työntekijöitä ja ihmisiä, jotka ovat saaneet apua ja tukea diakonialta.

Mitä ajattelet diakoniasta eli kirkon tekemästä palvelu- ja avustustyöstä?

– Ihailemme helposti ihmisiä, jotka ovat edessämme ja pitävät suurta ääntä itsestään. Mutta mitkä ovat elämässä niitä hetkiä, joissa kohtaamme oikeita sankareita? Oikeat sankarit eivät useinkaan ole edessämme vaan takanamme ottamassa kiinni, kun kaadumme. He auttavat ylös. Aikoinaan tekemäni Laulu sankareista voisi kertoa juuri diakoniatyöstä ja sen tekijöistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.