null Tikkurilan kirkossa lauletaan joululauluja karaokena – ”Kun laulaa muutaman kerran, se sujuu”, rohkaisee Daniela Lindberg

– Tykkään iskelmästä ja menevästä musiikista, Daniela Lindberg kertoo.

– Tykkään iskelmästä ja menevästä musiikista, Daniela Lindberg kertoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Tikkurilan kirkossa lauletaan joululauluja karaokena – ”Kun laulaa muutaman kerran, se sujuu”, rohkaisee Daniela Lindberg

Daniela Lindberg harrastaa musiikkia ja tykkää esiintyä. Aluksi laulaminen jännitti.

Daniela Lindbergin kotona käy pian selväksi, mitä hän harrastaa. Makuuhuoneessa on sähköpiano, vaaleanpunainen mikrofoni telineessään, keltainen sähkökitara ja muutama akustinen kitara. Yhteen niistä on teipattu artistien nimikirjoituksia. Seinillä on keikkajulisteita nimmareineen.

29-vuotias Lindberg aloitti tänä keväänä opiskella kitaransoittoa. Se tuntuu hänestä helpommalta kuin pianonsoitto.

– Välillä tulee itse tehtyä omia kappaleita ja keväällä tein oman levyn. Minä olen sanoittanut laulut ja Ari Impola on säveltänyt ne. Tykkään esiintyä. Aion tehdä musiikkia niin kauan kuin elämää riittää, Lindberg kertoo.

– Tykkään iskelmästä ja menevästä musiikista. Suosikkejani ovat Jyrki Härkönen, erityisesti sellainen hänen kappaleensa kuin Kirous vai siunaus, ja Kai Jämsä. Suosittelen. Jyrki opettaa minulle kitaransoittoa. Kai on myös auttanut kitaran kanssa ja näyttänyt sointuja.

Kun Tikkurilan kirkossa laulettiin lokakuussa karaokea diakonian 150-vuotisjuhlan kunniaksi, mukana oli myös Daniela Lindberg.

– Se oli kiva kokemus. Käyn laulamassa karaokea myös Kehitysvammaisten Tuen karaokeilloissa kerran kuussa Vernissassa.

– Nykyisin minua ei jännitä laulaa, mutta aluksi jännitti ihan hirveästi. Onneksi ihana karaokeisäntä Jari Jääskeläinen lauloi mukana ja sanoi, että ”nyt otetaan sun pelko pois”.

Lokakuun karaokeilta Tikkurilan kirkossa oli niin suosittu, etteivät kaikki halukkaat ehtineet laulaa. Siksi maanantaina 12.12. Tikkurilan kirkossa järjestetään joululaulukaraoke. Myös Daniela Lindberg aikoo osallistua. Vielä hän ei osaa sanoa, mitä haluaisi laulaa.

– Kaikki menee.

Lindberg kannustaa mukaan myös niitä, jotka ehkä arastelevat.

– Sanoisin, että se on ensin jännittävää, mutta kun laulaa muutaman kerran, sitten se sujuu.

Toisenlaista esiintymiskokemusta Daniela Lindberg on saanut, kun hän on toiminut vatsastapuhuja ja jonglööri Taika-Petterin avustajana. Työn ohessa hän on harjoitellut itsekin jonglööraamaan.

– Syksyllä Pyhän Laurin kirkolla meitä kävi katsomassa viisi porukkaa lapsia. Oli kauhea älämölö, mutta he olivat innoissaan.

Joululaulukaraoke ma 12.12. 2022 klo 17–20 Tikkurilan kirkossa. Tuotto Suomen Lähetysseuralle. Tapahtumassa on myös lyhyt hartaus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.