null Laura Huhtasaaren vaalitilaisuus kirkon tilassa peruttiin Vantaalla

Laura Huhtasaari EVA:n presidenttifoorumissa lokakuussa.

Laura Huhtasaari EVA:n presidenttifoorumissa lokakuussa.

Ajankohtaista

Laura Huhtasaaren vaalitilaisuus kirkon tilassa peruttiin Vantaalla

Perussuomalaiset varasivat seurakuntien talon auditorion toista tilaisuutta varten, mutta tilaisuuden luonne muuttui. Vantaan seurakunnat tarkistaa varauskäytäntönsä.

Perussuomalaisilla on keskiviikkona 8.11. Laura Huhtasaaren presidentinvaalikampanjaan liittyvä tilaisuus Tikkurilassa. Tilaisuus alkaa kävelykadulla, mutta vaalitilaisuuden oli tarkoitus jatkua sen jälkeen Vantaan seurakuntien auditoriossa Unikkotiellä.

Vantaan seurakunnilla on kuitenkin säännöt, joiden mukaan auditoriota ei varata vaalitilaisuuksiin.

– Poliittisista tilaisuuksista meillä on ollut sellainen käytäntö, että vuosikokouksia ja vastaavia varten tiloja on vuokrattu. Viralliset vaalitilaisuudet tai politiikkaan liittyvät asiakastilaisuudet ovat sellaisia, että niitä varten tiloihin ei oteta varauksia, kertoo Vantaan seurakuntien vs. yhtymän johtaja Anita Savioja.

Saviojan mukaan tilaisuuden luonne oli muuttunut varaamisen jälkeen. Seurakunnilla ei ole ollut tästä tietoa. Kun asia selvisi – seurakunnat saivat tästä myös yleisöpalautetta – Savioja otti yhteyttä perussuomalaisiin.

– Sovimme, että vaalitilaisuus perutaan, mutta kokousvarausta ei. Vain jäsenille suunnattu koulutustilaisuus voidaan pitää, sanoo Savioja.

Tila varattiin samalla PS-foorumi -nimikkeellä, jolla sitä on vuokrattu aiemminkin. Seurakuntien käsitys oli, että kyse on nimenomaan kokouksesta, ei vaalitilaisuudesta. Sellaiseksi tilaisuus kuitenkin muuttui ja sellaisena sitä mainostettiin perussuomalaisten Facebook-sivuilla. Niissä puhutaan ”presidentinvaalivankkureista”.

Saviojan mukaan tilaisuutta oli näin lyhyellä aikavälillä vaikea kokonaan perua, koska se on jo huomenna. Tapahtunut on kömmähdys, eikä muuta sääntöjä, joista aiotaan pitää entistä tarkemmin kiinni.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Suonpää: Laura Huhtasaaren lyttääminen ei ole hyvää journalismia

Puheenvuorot

Presidenttiehdokkaan haastattelu jakoi mielipiteitä sen mukaan, mitä kukin ajattele Huhtasaaresta. Mitä se kertoo kyvystämme arvioida journalismia?
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.