null Laura Maria Latikka valittiin Rekolan kirkkoherraksi

Laura Maria Latikkaa (vas.) onnittelivat Rekolan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Markku Nieminen ja jäsenet Eija Harju, Sari Pekola ja Soile Niemi sekä lääninrovasti Jukka Nevala.

Laura Maria Latikkaa (vas.) onnittelivat Rekolan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Markku Nieminen ja jäsenet Eija Harju, Sari Pekola ja Soile Niemi sekä lääninrovasti Jukka Nevala.

Laura Maria Latikka valittiin Rekolan kirkkoherraksi

Uusi kirkkoherra ei halua tinkiä kasvatuksesta eikä diakoniasta tiukassakaan taloustilanteessa.

Rekolan seurakuntaneuvosto valitsi 27.5. kirkkoherraksi Hyvinkään seurakunnan kappalaisen Laura Maria Latikan, 44. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa, Kirkon lähetystyön keskuksessa sekä seurakuntapappina Espoossa ja Hyvinkäällä.

– Vantaa kiinnosti minua erityisesti siksi, että monet muutokset ja kehityskulut tulevat ensimmäisenä näkyviin pääkaupunkiseudulla. On innostavaa olla mukana kehittämässä seurakunnan toimintaa uusissa tilanteissa, Latikka kertoo.

Hän mainitsee esimerkkeinä monikulttuurisuuden ja kansainvälistymisen sekä monet työelämän ja yhteiskunnan muutokset. Yksi selvä trendi on myös kirkon jäsenmäärän väheneminen.

– Siihen ei ole valmiita lääkkeitä. Meidän täytyy tehdä työmme mahdollisimman hyvin ja miettiä, miten olisimme myös niitä varten, jotka eivät seurakuntien toimintaan osallistu. Toivon, että ihmiset voisivat kokea seurakunnan kutsuvaksi ja tervetulleeksi toivottavaksi.

– Ihmisten elämänkysymykset ovat Rekolassa aika samanlaisia kuin Hyvinkäälläkin. Kovia ja vaikeita tilanteita on monilla. Seurakunnan tehtävä on tarjota tukea silloin kuin sitä tarvitaan – sekä konkreettista että hengellistä.

Vantaan seurakuntien tiukka talous on Latikalla hyvin tiedossa.

– Tiukassakaan tilanteessa ei mielestäni voi tinkiä lapsi- ja nuorisotyöstä tai diakoniasta. En haluaisi myöskään unohtaa kansainvälistä vastuuta ja laajempaa näkökulmaa.

– Tulevaisuudessa seurakuntien toiminnassa työntekijäpainotteisuus vähenee ja seurakuntalaisista tulee enemmän vastuunkantajia. Meidän on pidettävä vapaaehtoisista hyvää huolta.

Uudenlainen, välillinen kirkkoherranvaali on ollut mahdollinen tämän vuoden alusta asti. Rekolan kirkkoherran virka julistettiin haettavaksi helmikuussa. Valintaprosessi on ollut vanhaan vaalitapaan verrattuna huomattavan nopea.

Latikalla on vaalitavasta vain hyvää sanottavaa.

– Tällaiselle ulkopuolelta tulevalle uusi vaalitapa on erinomainen. Valitsijoille riitti se, mitä olen ja mitä osaan, eikä tarvinnut kampanjoida. Prosessi oli kuin normaali työnhaku, hän arvioi.

Laura Maria Latikka sai seurakuntaneuvoston äänestyksessä 10 ääntä ja Rekolan seurakunnan kappalainen Marja-Liisa Malmi 4 ääntä. Virkaa haki seitsemän pappia, joista Helsingin tuomiokapituli arvioi kelpoisiksi kuusi.

Rekolan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Markku Nieminen kuvaa välillistä vaalitapaa haastavaksi.

– Meillä on ollut käytettävissä hakijoista paljon tietoa, ja tieto lisää tuskaa. Hakijat olivat erittäin tasaisia ja hyviä.

– Laura Maria Latikalla on kaikki edellytykset menestyä tehtävässä. Hän on tarmokas ja tähän aikaan sopiva. Hänellä on vankkaa kokemusta seurakunnallisista ja hallinnollisista tehtävistä ja hän on myös kansainvälinen ja kielitaitoinen, Nieminen arvioi.


Oikaisu

Vantaan Laurissa 22.5. oli nimivirhe. Kirkon vaikuttajiksi etsitään uusia kasvoja -jutussa mainittu ehdokkaaksi ryhtynyt on Kai Etelämäki, ei Etelävuori.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Sekä Olarin että Rekolan kirkkoherranvirkaan hakee seitsemän pappia

Ajankohtaista

Espoon Olarissa kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto, Vantaan Rekolassa on kansanvaali. Yksi hakijoista hakee molempiin paikkoihin.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.