null Rekolan seuraava kirkkoherra valitaan kansanvaalilla

Rekolan kirkko.

Rekolan kirkko.

Ajankohtaista

Rekolan seuraava kirkkoherra valitaan kansanvaalilla

Seurakuntaneuvosto päätti asiasta keskustelun jälkeen yksimielisesti.

Vantaan Rekolan seurakunnan seuraava kirkkoherra valitaan välittömällä vaalilla. Vaalissa saavat äänestää 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet, jotka on merkitty jäseniksi vähintään 70 päivää ennen vaalia.

Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja, Turun Maarian seurakunnan kirkkoherraksi lähtevä Laura Maria Latikka kertoo tehneensä pohjaesityksen, jossa hän esitti välillistä vaalia. Tällöin valinnan olisi tehnyt seurakuntaneuvosto, kuten useimmissa Helsingin hiippakunnan viimeaikaisissa vaaleissa.

Seurakuntaneuvoston asiasta käymässä keskustelussa kävi kuitenkin ilmi, että Sanasta elämään -ryhmä oli kokonaisuudessaan kansanvaalin kannalla. Ryhmällä on seitsemän jäsentä, kun kahdella muulla ryhmällä on kuusi. Latikka olisi puheenjohtajan äänellä voinut ratkaista vaalin pohjaesityksensä mukaisesti.

– Muutin pohjaesitykseni enemmistön kannan mukaiseksi. Muutettuun esitykseen ei tullut vastaesitystä, joten päätös tehtiin yksimielisesti ilman äänestystä. Olin luvannut, että asetun luottamushenkilöiden enemmistön puolelle ja näin tein. Niinpä valitsimme välittömän vaalin, Latikka kertoo.

Välittömän vaalin puolesta oli jätetty myös seurakuntalaisaloite, joka käsiteltiin samassa yhteydessä ja merkittiin tiedoksi.

Latikan viimeinen työpäivä Rekolassa on 4. kesäkuuta. Hän aloittaa Maarian seurakunnan kirkkoherrana elokuun alussa.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli julistaa Rekolan kirkkoherran viran haettavaksi ja määrää sijaisen hoitamaan kirkkoherran virkaa. Kapitulin seuraava kokous on 16. kesäkuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.