null Lauttasaaren kirkolla pääsee ”Allsång på Skansen” -tunnelmaan – iskelmälegenda Eino Grön on mukana yhteislaulutapahtumassa

Lauttasaaren kirkon pihalle on jo pidempään kaavailtu suurta yhteislaulutapahtumaa. Pian se toteutuu, ja mukana on myös Eino Grön. 

Lauttasaaren kirkon pihalle on jo pidempään kaavailtu suurta yhteislaulutapahtumaa. Pian se toteutuu, ja mukana on myös Eino Grön. 

Ajankohtaista

Lauttasaaren kirkolla pääsee ”Allsång på Skansen” -tunnelmaan – iskelmälegenda Eino Grön on mukana yhteislaulutapahtumassa

Lauttasaaren kirkon pihalla lauletaan niin ikivihreitä kuin uudempiakin hittejä. Lapsille on omaa ohjelmaa.

Ruotsalaisilla on suomalaisille televisionkatsojillekin tutuksi tullut Allsång på Skansen, mutta helsinkiläisillä on kohta Laru laulaa! Lauttasaaren kirkon pihalla järjestetään keskiviikkona 2. elokuuta suuri yhteislaulutapahtuma, jossa on lauluja monen ikäisille.

Tapahtuma alkaa lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:n esiintymisellä, minkä jälkeen lauletaan ikivihreitä iskelmälegenda Eino Grönin johdolla. Lopuksi siirrytään uudempaan musiikkiin Lauttasaaren seurakunnassa työskentelevän papin Markus Ekin bändin säestyksellä.

Ajatusta omasta yhteislaulutapahtumasta on muhiteltu seurakunnassa jo pidempään.

– Meillä on Hyvinvoiva ja ehyt arki -projekti, jolla halutaan tukea työikäisiä seurakuntalaisia ja saada heitä mukaan toimintaan. Tämä yhteislaulutapahtuma tuli osaksi sitä, projektikoordinaattori Juulia Siikala Lauttasaaren seurakunnasta kertoo.

Eino Grön tekee toisinaan myös hyväntekeväisyyskonsertteja ja on ollut aktiivinen erityisesti seniorityön tukemisessa. Lauttasaaren kirkossakin hän on konsertoinut. 

– Olemme hirvittävän onnellisia, että saatiin tällainen legenda mukaan, Siikala sanoo.

Ikivihreitten jälkeen lauletaan lauluja otsikolla ”Uutta ja kuumaa”.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, kaikki ei ole ihan uutta, mutta siinä on suosikkikappaleita viime vuosilta. On Lauri Tähkää, Anssi Kelaa, J. Karjalaista, Arttu Wiskaria

Allsång på Skansen -ohjelmasta välittyy kuva, että Tukholmassa ihmiset ovat aina iloisia ja laulavaisia ja aurinko paistaa. Päästäänkö onnellisten saareksikin kutsutussa Lauttasaaressa samaan ruotsalaishenkiseen tunnelmaan? 

– Onnellisten saari -nimitys on kääntynyt ehkä jo vähän vitsiksi. Mutta on se totta, että Lauttasaari on kiva paikka, jossa on yhteisöllisyyttä ja ihmiset viihtyvät. Kun ihmiset Lauttasaareen asettuvat, he ovat siellä mielellään loppuikänsä.

– Sitä en osaa sanoa, paistaako tapahtumapäivänä aurinko, mutta jos on huono ilma, voidaan mennä kirkkosaliin. Aurinkoa tietysti toivotaan, Juulia Siikala kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.