null Leikola jeesustelee: vappuna Jeesus oli aktiivinen ja antoi sitten sijoitusneuvoja

Puheenvuorot

Leikola jeesustelee: vappuna Jeesus oli aktiivinen ja antoi sitten sijoitusneuvoja

Jeesus neuvoisi käyttämään rahaa sekä lähimmäisten että kauimmaisten hyväksi, koska koskaan ei tiedä, milloin itse olette jälkimmäisten lähimmäisiä.

Tänäkin vuonna vappu oli pääsiäisen ja helatorstain välissä kuten aina. Eli ne 40 päivää, jotka Jeesus vaelteli maan päällä henkiolentona kuolemisen ja taivaaseen astumisen välillä, pitävät sisällään myös työn ja työväen juhlapäivän.

Jeesus oli elämäntyönsä tehnyt pääsiäiseen mennessä, joten hänet laskettaneen näiden 40 päivän ajaksi työttömäksi. Työttömän on osoitettava aktiivisuutta 65 päivän jaksolla. Työlliselle riittää, että on aktiivinen silloin, kun pomo näkee.

Jeesuksen aktiivisuudelle noina 40 päivänä ei ollut mitään ylhäältä erikseen asetettua minimitavoitetta, mutta lienee niin, että tämäkään välitila, muiden siirtymäriittien tavoin, ei ollut vain haahuilua varten.

Ehkä Jeesus sanoisi: pitäkää rahanne, mutta ei ikuista vappua.

TE-keskuksella odotellaan yhä Jeesuksen raporttia siitä, mihin nuo 40 päivää oikein tuli tärvättyä ja sitten vasta katsotaan, onko oikeutta päivärahoihin.
Taivaassa tosin rahaa ei tarvita, koska tunnetusti fyrkat eivät tule mukaan käärinliinoihin. Mutta ehkä taivaassa voi elää velaksi? Monelle maanpäällisen paratiisin pystyttäminen edellyttää velkaantumista. Sitten on niitäkin, joille pääsy velkasaneeraukseen vastaa taivasta. Taivaassa varmaan velkasaneerauskin on ikuista kuten kaikki muukin.

Ehkä Jeesus sanoisi: pitäkää rahanne, mutta ei ikuista vappua. Sijoittakaa perintöni harkiten. Hajauttakaa riskien vähentämiseksi. Ostakaa siunattua maata, sillä vaikka maata ei valmisteta lisää, siunaamista tarvitaan maapallolle sitäkin enemmän. Antakaa eettisesti toimiville yrityksille lainaa, mutta subventoikaa näiden koronmaksua, etteivät hyvikset kaadu velkaan, jolla hyvän kasvu ruokitaan. Käyttäkää rahaa sekä lähimmäisten että kauimmaisten hyväksi, koska koskaan ei tiedä, milloin itse olette jälkimmäisten lähimmäisiä.

Jos tuntuu siltä, että edellä olevassa pohdinnassa ei ole päätä eikä häntää, niin, arvoisa lukijani, olet oikeassa – mutta se johtuu vain siitä, että se pitää sisällään niitä aineksia, joista kootaan myös seuraavaa hallitusohjelmaa, jollaista nytkin jossain kirjoitetaan.

Kirjoittaja on kirjailija ja kolumnisti.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Leikola jeesustelee: Kristuksella oli yksi ainoa veropoliittinen kannanotto

Puheenvuorot Kolumnisti

Jeesus olisi junaillut tulonjaon oikeudenmukaisesti, ja nyt Suomen hallituksen pitäisi pystyä samaan.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.