Markus Leikola -haulla löytyi 20 hakutulosta.

1. Leikola jeesustelee: Mitä oikeuksia eläimillä on? Vähintään oikeus jatkaa olemassaoloaan lajina

Maailmasta katoaa ihmisen takia eliölajeja, joiden olemassaolosta emme edes tiedä.

04.12.2019

2. Leikola jeesustelee: Jeesus ei ollut fatalisti toisin kuin Trump

Olemme ymmärtäneet jotakin väärin, jolleivat armo ja lähimmäisenrakkaus ole suomalaisen kulttuurimme keskeisintä perinnettä.

3. Leikola jeesustelee: Raamattu on käännöskokoelma, ja se on ongelma

Monille asioille ei ole sanoja edes omalla kielellä, saati vieraalla.

06.11.2019

4. Leikola jeesustelee: Kun pormestari Vapaavuori haluaa muuttaa säännön, joku voi kohta haluta muuttaa pormestaria koskevan säännön

Viime kädessä säännöt ovat se luottamuksen liima, jolla inhimilliset yhteiskunnat pysyvät pystyssä ja välttyvät suistumasta kaaokseen.

23.10.2019

5. Leikola jeesustelee: Mitä Jeesus sanoisi keskustatunnelista?

Jeesus puhui paljonkin ihmisten liikkumisesta vertauksissaan. Sitten jotkut houkat menivät rakentamaan kaupungin niemennokkaan.

09.10.2019

6. Leikola jeesustelee: Konkurssi on yhteisen uskon loppumista

Uskon hiipumisella on dramaattiset ja peruuttamattomat seuraukset yritykselle ja kaikille niille, jotka siihen uskoivat.

25.09.2019

7. Leikola jeesustelee: Me olemme kaikki perusoikeuksien sovittelijoita

Elämme oikeusutopiaa, vaikka aito Neuvostoliittokin kuopattiin jo aikaa sitten.

11.09.2019

8. Leikola jeesustelee: Elämässä joutuu arvioimaan kaiken pyhyyttä

Elämän pyhyys riippuu siitä, mistä kulmasta sitä tarkastelee. Pyhistä pyhin on elämän vastakohta.

28.08.2019

9. Leikola jeesustelee: Koulujen alettua on tärkeä muistaa, että nenän kaivamisen taidonkin lapsi oppii matkimalla

Paras tapa opettaa yhteisvastuuta ja toisten huomioonottamista on oma esimerkki.

14.08.2019

10. Leikola jeesustelee: Väärän kanssa on syytä olla tarkkana

Oikean vastakohta on väärä, mutta mikä on väärän vastakohta? Se on suora.

31.07.2019

11. Leikola jeesustelee: Älä turhia häpeile, etenkään lomalla

Jos ihan pakko on, häpeämään ehtii syksylläkin.

17.07.2019

12. Leikola jeesustelee: alkuseurakunnassa nainen olisi voitu valita EU-komission johtoon

Heti kun kristinusko sai otetta vallankahvasta, kirkko rupesi vieroksumaan naisia.

03.07.2019

13. Leikola jeesustelee: Juhlisiko Jeesus juhannusta?

Juhannusta vietetään Johannes Kastajan syntymäpäivänä. Suomalaisilla kävi tuuri, koska näiden synttärien kunniaksi on vapaata vain Pohjoismaissa, Kanadan Quebecin maakunnassa sekä Puerto Ricossa.

14. Leikola jeesustelee: Kristuksella oli yksi ainoa veropoliittinen kannanotto

Jeesus olisi junaillut tulonjaon oikeudenmukaisesti, ja nyt Suomen hallituksen pitäisi pystyä samaan.

05.06.2019

15. Leikola jeesustelee: Ovatko uimahoususi sittenkään uimahousut?

Sanan merkityksestä voi saada aikaan kinan vaikka uima-altaan reunalla.

22.05.2019

16. Leikola jeesustelee: vappuna Jeesus oli aktiivinen ja antoi sitten sijoitusneuvoja

Jeesus neuvoisi käyttämään rahaa sekä lähimmäisten että kauimmaisten hyväksi, koska koskaan ei tiedä, milloin itse olette jälkimmäisten lähimmäisiä.

08.05.2019

17. Leikola jeesustelee: Paljonko kuolleita on paljon?

359 kuoli, mutta joukossa ei ole yhtään suomalaista.

24.04.2019

18. Leikola jeesustelee: Vaalikoneissa ei juuri näy Jeesuksen esittämiä kysymyksiä

Jeesuksen vaalikoneen kysymyksiä on tärkeää kysyä nimenomaan vaalien välillä.

10.04.2019

19. Leikola jeesustelee: Euroopan Tinderissä on pelisääntönsä – Mitä Jeesus tekisi Brexitin suhteen?

Identiteetti perustuu hämmästyttävän usein pienen mutta pippurisen meikäläisen yhdyskunnan pärjäämiseen ylivoimaiselle isolle toiselle.

28.03.2019

20. Leikola jeesustelee: Lentäminen kulkee Vapahtajan viitoittamaan suuntaan – hän nousi taivaaseen päästöttömästi

Pohjimmiltaan lentokoneet pysyvät ilmassa erään ikävän ajatuksen voimalla.

13.03.2019