null Linda-Maria: Marssin Pride-kulkueessa Oslon uhrien puolesta

Puheenvuorot

Linda-Maria: Marssin Pride-kulkueessa Oslon uhrien puolesta

Vasta sinä päivänä, kun homofobia, bifobia ja transfobia on kukistettu, ei tarvitse enää marssia.

Tällä viikolla vietettävä Helsinki Pride on ollut minulle tärkeä perinne jo lähes vuosikymmenen ajan. Koska olen elänyt keskenään hyvin erilaisissa yhteisöissä, ihmisten suhtautuminen perinteeseeni on vaihdellut radikaalistikin. Konservatiivisimmilta tahoilta olen kuullut useasti, ettei koko Pridea tulisi viettää, koska se on Raamatun vastaista.

Olen tästä eri mieltä. Ajattelen, että vaikka Raamattua tulkitsisi konservatiivisimman mahdollisen linssin kautta, syistäni viettää Pridea ei ole löydettävissä mitään, mikä sotisi Jumalan Sanaa vastaan.
Minulle Pridessa on yksinkertaisimmillaan kyse seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistetun väkivallan vastustamisesta. Omassa sateenkaarityössäni olen lähinnä keskittynyt tuomaan näkyväksi suomalaisissa, konservatiivisissa yhteisöissä elävien tai kuolleiden sateenkaari-ihmisten traagisia tarinoita.

Oslon Pride-kulkue jouduttiin viharikoksen aiheuttaman turvallisuusuhan vuoksi perumaan.

Viime lauantainen, kaksi kuolonuhria vaatinut terrori-isku oslolaisen homobaarin edustalla muistutti kuitenkin siitä, ettei seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvana tarvitse välttämättä olla konservatiivisen yhteisön jäsen ollakseen vaarassa.

Oslon Pride-kulkue jouduttiin viharikoksen aiheuttaman turvallisuusuhan vuoksi perumaan. Tuossa päätöksessä kiteytyy jotakin oleellista siitä, mitä Prideen osallistuminen minulle tänäkin lauantaina merkitsee. Kun kulkueen järjestäminen on turvallisuusriski, nousee se maailmanlaajuiseksi uutiseksi. Se, kuinka monilta yksittäisiltä ihmisiltä kulkue jää vuosittain turvallisuusriskin vuoksi väliin, ei ylitä uutiskynnystä.

Minä haluan olla näkyvästi osa sateenkaari-yhteisöä, jotta jonakin päivänä kenenkään ei tarvitsisi pelon vuoksi salata omaa identiteettiään.

Minä marssin lauantaina Oslon uhrien puolesta ja kaikkien niiden, jotka eivät yleisen tai henkilökohtaisen turvallisuusriskin vuoksi voi osallistua kulkueeseen. Minä haluan olla näkyvästi osa sateenkaari-yhteisöä, jotta jonakin päivänä kenenkään ei tarvitsisi pelon vuoksi salata omaa identiteettiään. Minä marssin niin kauan kuin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat joutuvat asumaan turvakodissa, kun heillä ei ole turvaa omassa kodissaan.

Moni konservatiivikristitty on sitä mieltä, että todellinen syy Priden viettämiseen piilee pimeyden voimissa. Tästä olen samaa mieltä. Ne voimat ovat homofobia, bifobia ja transfobia. Sinä päivänä, kun ne on kukistettu, minun ei tarvitse enää marssia.

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Linda-Maria: Sisäistetty homofobia alkoi kasvaa minussa uudelleen, ja nyt se saa luvan loppua

Puheenvuorot

Koska osa uusista tutuistani ja someseuraajistani on konservatiivisia ja vapaisiin suuntiin kuuluvia uskovaisia, olen vanhasta tottumuksesta ruvennut peittelemään seksuaalista suuntautuneisuuttani.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.