Linda-Maria Raninen -haulla löytyi 32 hakutulosta.

1. Linda-Maria: En koe liberaaliakaan raamatuntulkintaa omakseni

Välillä tuntuu, että ainoat vaihtoehdot ovat joko lyödä Raamatulla päähän tai tarot-kortit pöytään.

25.01.2023

2. Linda-Maria: Turvallisuusalan edustajat edustavat marginaalissa eläville ihmisille turvattomuutta

Useat romaniystäväni ovat kertoneet joutuneensa tai pelkäävänsä joutuvansa vartijoiden pahoinpitelemäksi paikoissa, joissa ei ole kameravalvontaa.

11.01.2023

3. Linda-Maria: Olen ylpeästi isänmaallinen suomalainen, mutta aina näin ei ole ollut

Ruotsissa asuvat suomalaiset ovat niin pieni vähemmistö, että siellä tuntuu olevan sallitumpaa käyttää esimerkiksi leijonakoruja.

14.12.2022

4. Linda-Maria: Isänpäivä muistutti minua siitä, kuinka suru kulkee aalloissa

Isän kuoleman aiheuttamaan suruun sekoittuu iloa ja 25 vuoden isänkaipuuta, jossa riittää työstettävää.

16.11.2022

5. Linda-Maria: Minusta tehty otsikko tuntui siltä kuin kiusaajani olisi voittanut

Vuosien varrella minusta on kirjoitettu monta ahdistavaa otsikkoa. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä kuin minä.

02.11.2022

6. Linda-Maria: Yksikään feministiksi itseään kutsuva ei ole täydellinen, ja se riittää

Kun feministiksi itseään kutsuva pyrkii täydellisyyteen kelvatakseen muille, luvassa on monia sudenkuoppia.

05.10.2022

7. Linda-Maria: Minun ei tarvitse tietää, mitä seuraavan mutkan takana on – riittää, että Jumala tietää

Pakko-oireista kärsivälle epätietoisuudessa eläminen on kaikkein hirveintä.

21.09.2022

8. Linda-Maria: Kaipasin hetken verran hurjasti anonymiteettiä

Mietin, miksi olenkaan jakanut kipeitä asioita elämästäni julkisuudessa.

07.09.2022

9. Linda-Maria: Kohtasin metrossa vanhoja tuttuja huumeajoiltani

Kuristaa ajatella, että he ovat kulkeneet samoja asemien välejä sillä aikaa, kun minä olen päässyt eteenpäin. Heitä ei silti saa halventaa.

24.08.2022

10. Linda-Maria: Papin aloitettua vihkipuheensa kehooni laskeutui rauha, vaikka kävely alttarille oli yksi elämäni jännittävimmistä hetkistä

Haaveiluni häistä alkoi jo varhaislapsuudessa, paljon aiemmin kuin haaveiluni puolisosta.

10.08.2022

11. Linda-Maria: Kun eläimen näkee yksilönä, sitä on vaikea kuvitella ruokana tai takinkauluksena

Ihmiset ovat niin vieraantuneita eläintuotannosta, ettei lautasella olevaa lihaa tule edes ajatelleeksi kuolleena olentona.

27.07.2022

12. Linda-Maria: Kun mielenterveyteni on järkkynyt, hengellisyys on ollut suojakilpeni

Hengellinen vakaumukseni ei ole epävakaan persoonallisuushäiriöni oire, vaan turva kaikkien synkimpinä hetkinä.

13.07.2022

13. Linda-Maria: Marssin Pride-kulkueessa Oslon uhrien puolesta

Vasta sinä päivänä, kun homofobia, bifobia ja transfobia on kukistettu, ei tarvitse enää marssia.

29.06.2022

14. Linda-Maria: Luterilaisuus tuntuu vapaudelta, mutta ikävöin karismaattisten seurakuntien yhteisöä

Olisi mukavaa, jos seurakunnan tilaisuudessa joku tulisi kysymään mukaan toimintaan.

15.06.2022

15. Linda-Maria: iPhone, lumisade tai maailmanmestaruusvoitto – mitä Jumalalta kehtaa rukouksessa pyytää?

Olen kuvitellut rukoilevani oikeampia asioita kuin muut. MM-kisojen kolmannen erän aikana jokin minussa muuttui.

01.06.2022

16. Linda-Maria: Minä en rakasta enää Venäjää, koska rakkauteen ei kuulu pelko

Venäjän uhasta puhuminen kuulosti vielä vuonna 2014 vain propagandalta. Nyt on toisin.

18.05.2022

17. Linda-Maria: Terrorismin torjunta toimii, mutta mielenterveyspalveluissa olisi korjattavaa

Etninen profilointi on ongelma Suomessakin, mutta se ei korjaannu sillä, että terrorismista puhutaan sellaisten tekojen kohdalla, joille ei ole ilmennyt terroristista motiivia.

04.05.2022