null Linda-Maria: Tänä vuonna en tee uudenvuodenlupausta

Puheenvuorot

Linda-Maria: Tänä vuonna en tee uudenvuodenlupausta

Suunnitelmia ja lupauksia itselleen voi tehdä, mutta Jumalalla saattaa olla jotakin parempaa mielessään.

Vuosi vaihtuu ja monet tekevät uudenvuodenlupauksia. Yksi lopettaa tupakoinnin ja toinen aloittaa tipattoman tammikuun. Minunkin raittiuteni vuosipäivä on 1.1. ja tulevan vuoden alussa olen ollut raittiina 11 vuotta.

Minun raitistumiseni ei kuitenkaan syntynyt uudenvuodenlupauksesta, vaan päivämäärä oli ”sattumaa”. Käytän lainausmerkkejä, koska en itse usko sattumiin, vaan Jumalan suunnitelmaan. Vaikka raitistumiseni juuri uudenvuodenpäivänä ei johtunutkaan päivämäärästä, olen minäkin uudenvuodenlupauksia tehnyt.

Kun vuosi 2020 alkoi, lupasin itselleni, että tästä tulee minun vuoteni. Tänä vuonna minä valloitan maailman. Niin lupasi varmasti moni muukin, mutta ainoa joka kyseisen lupauksen onnistui pitämään, oli covid-19. Nyt alkaa kolmas vuosi tätä outoa vuosikymmentä, joka ei varmasti ole ollut kenellekään meistä sitä, mitä olimme kuvitelleet.

Minä olin suunnitellut oman vuosikymmeneni alkavan kansainvälisen musiikkiprojektin parissa, joka ei onneksi toteutunutkaan. Sanon onneksi, koska sain Jumalalta jotain vielä parempaa tilalle, muun muassa kaksi äänikirjapalkintoa ja yhden korjatun isäsuhteen.

Riittää, kun luotan yhteen jo annettuun, Jumalan uudenvuodenlupaukseen huolenpidosta, armosta ja iankaikkisesta elämästä.

Tänä uutenavuotena kiitän Jumalaa kuluneesta vuodesta ja kaikesta siitä, mitä Hän minulle tänäkin vuonna antoi. Ennen kaikkea kiitän elämästä ja terveydestä. Siitä, että minulla on etuoikeus elää maassa, jossa on näin toimiva terveydenhuolto ja mahdollisuus ilmaisiin rokotteisiin.

Kiitän Jumalaa myös siitä, että saan taas kerran nähdä uuden vuoden alkavan. Kiitän uusista mahdollisuuksista, joita se tuo tullessaan ja uusista suunnitelmista, joita Jumala on minua varten tehnyt. Kiitän siitä, että saan kulkea Jumalan minulle luomalla polulla ja seurata Hänen askeliaan.

Uudenvuodenlupausta minun ei tarvitse tehdä. Riittää, kun luotan yhteen jo annettuun, Jumalan uudenvuodenlupaukseen huolenpidosta, armosta ja iankaikkisesta elämästä. Se lupaus on varma ja ikuinen. Voimassa vuoden jokaisena päivänä.

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.