null Linda-Maria: Saako koronaan sairastunut rokottamaton turvautua rukoukseen?

Puheenvuorot

Linda-Maria: Saako koronaan sairastunut rokottamaton turvautua rukoukseen?

Hädän hetkellä monen koronakriittisen Facebook-seinä täyttyy rukouspyynnöistä. 

Itse olen ottanut koronarokotteet, kuten suurin osa tuntemistani ihmisistä. Tiedän kuitenkin myös monia, jotka suhtautuvat rokotteisiin kriittisesti. Osa heistä pitää rokotetta jopa pedonmerkkinä tai uskoo kauppojen varashälyttimien reagoivan pistokohtaan. 

Lähes kaikki heistä ovat myös uskovaisia, ja sairastuttuaan koronaan heidän facebook-feedinsä vaihtuu valeuutisista rukouspyyntöihin. 

Näinä hetkinä ajattelen kertomusta hukkuvasta miehestä, jonka avuksi tuli kaksi venettä ja helikopteri, mutta mies luotti Jumalan pelastavan hänet. Kun hän lopulta hukkui ja kysyi Taivaassa Jumalalta, miksi tämä ei pelastanut häntä, Jumala kertoi lähettäneensä miehelle apua, johon tämä ei vain tarttunut. 

Lukiessani rokotekriittisten rukouspyyntöjä, kuvittelen heidät hukkuneen miehen tilalle. 
Kuvittelen Jumalan läksyttävän heitä taivaassa siitä, etteivät he ymmärtäneet ottaa rokotteita ja vielä kuormittivat Hänen systeemiään rukouspyynnöillään.

Sitten mietin asiaa uudelleen. Altistuin Ruotsissa koronalle jokin aika sitten. Tein itämisajan jälkeen useita negatiivisia koronatestejä, ja myös perheenjäseneni säilyivät terveinä.

Meidän todellinen Jumalamme on meille jokaiselle armollinen ja hänen systeeminsä ei onneksi ole kuin terveydenhuoltojärjestelmämme. 

Kun tunnen kiusausta kuvitella Jumalaa servaamassa rokottamattomia, kuvittelen sen sijaan toisenlaisen tilanteen. 

Että minä en olisikaan selvinnyt altistumisestani terveenä. Että olisin rokotuksistani huolimatta sairastunut vakavaan tautimuotoon ja kuollut. 

Taivaan portilla sitten ylpeästi näyttäisin omaa koronapassiani, jonka sähköisen QR-koodin Pyhä Pietari lukijallaan varmentaisi. Helmiportin varashälyttimet eivät reagoisi olkapääni pistokohtaan, ja tuntisin hykerryttävää tyydytystä omasta oikeassa olemisestani. 

Juuri kun alkaisin etsiä naulakkoa takilleni, Jumala ilmestyisikin eteiseen ja ilmoittaisi etten pääse sisään. ”Mutta minähän otin rokotteet!”, sanoisin. Mutta Jumala pudistaisi päätään. ”Se ei riitä. Minä kehotin sinua välttämään matkustamista, käyttämään maskia ja pitämään turvavälit. Näitä kaikkia sinä olet rikkonut. Tuomitsen sinut ikuiseen karanteeniin yhdessä rokottamattomien kanssa.”

Onneksi mielikuvieni armotonta korona-Jumalaa ei ole olemassa. Meidän todellinen Jumalamme on meille jokaiselle armollinen ja hänen systeeminsä ei onneksi ole kuin terveydenhuoltojärjestelmämme. 

Se ei koskaan ylikuormitu. 

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.