null Linda-Maria: Minulla on taivaassa kaksi isää – toinen heistä kykenee ihmetekoihin, toinen ei

Puheenvuorot

Linda-Maria: Minulla on taivaassa kaksi isää – toinen heistä kykenee ihmetekoihin, toinen ei

Maallinen isäni tuntui aiemmin mystiseltä olennolta, jonka luomistyön näin kyllä peilistä, mutta jouduin silti jatkuvasti kysymään: ”Isäni, miksi hylkäsit minut?”

Muiden ihmisten isäsuhteet tuntuivat minusta ennen aina kummallisilta. Kasvoin ilman maallista isää, joten muiden kertomukset yhteisistä isänpäivän vietoista kuulostivat uskomattomilta, vähän kuin Disneyland-reissuilta ufojen kanssa.

Muiden ihmisten suhde Taivaalliseenkin Isään tuntui monesti vieraalta. Minulle Hän on aina ollut itsestäänselvä perheenjäsen, jonka ehdotonta rakkautta en ole koskaan joutunut epäilemään. Kun nuorempana tutkin eri uskontoja ja uskonsuuntauksia, huomasin, että muiden suhde Isään ei ollutkaan näin mutkaton. Hänestä puhuttiin kummallisen juhlallisilla nimillä ja tuntui, kuin Hänen rakkautensa pitäisi jatkuvasti ansaita omilla teoilla. 

Nykyään olen ymmärtänyt, että oma suhteeni Taivaalliseen Isään on ollut hyvin samanlainen kuin monien suhde maalliseen isäänsä. Taivaallinen Isä on ollut minulle se, jolle olen kertonut, miten koulussa meni, ja joka on huolehtinut jokapäiväisestä eväsleivästäni. Hän on tukenut minua urallani ja neuvonut oikealle polulle, kun olen horjahtanut. 

Niinä vuosina, kun maallinen isäni ei ollut elämässäni, rukoilin hänen antavan edes jonkun merkin olemassaolostaan.

Suhteeni maalliseen isään puolestaan on ollut hyvin samanlainen kuin monien suhde Taivaalliseen Isään. Niinä vuosina, kun maallinen isäni ei ollut elämässäni, rukoilin hänen antavan edes jonkun merkin olemassaolostaan. Mietin, seuraako hän elämääni ja kuinka voisin ansaita hänen rakkautensa. Isäni tuntui mystiseltä olennolta, jonka luomistyön kyllä näin peilistä, mutta silti jouduin jatkuvasti kysymään mielessäni: ”Isäni, miksi hylkäsit minut?”

Moni myös etsii Taivaallista Isää paljon kauempaa kuin missä Hän todellisuudessa on. Yhteys Häneen olisi yhden rukouksen päässä, mutta moni jää odottamaan ihmetekoja. Minä odotin maalliselta isältäni ihmetekoja monta vuotta. Kuvittelin hänen ilmestyvän pasuunojen soidessa, kunhan vain rukoilisin tarpeeksi. Todellisuudessa yhteys häneen oli yhden puhelinsoiton päässä. 

Löysin maallisen isäni uudelleen alkuvuodesta 2020. Meistä ehti puolessa vuodessa tulla todella läheisiä, ennen kuin hän siirtyi Taivaallisen Isäni luokse. 

Sunnuntaina vietin elämäni toisen isänpäivän tietäen, että minulla on nykyään taivaassa kaksi isää. Toinen heistä kykenee ihmetekoihin ja toinen ei. Silti tiedän molempien katsovan perääni ja rakastavan minua ehdoitta. 

Kun aikani täällä on täysi ja menen heidän luokseen, haluan antaa molemmille lahjaksi saunatossut, kahvikupin ja isänpäiväkortin, jossa lukee ”maailman parhaalle isälle”.

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Lue juttu kolumnististi Linda-Maria Roineesta tästä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.