null Linda-Maria: Mieti kehen tai mihin sinulla on valta, ja käytä tuota valtaa pahan sijasta hyvään

Puheenvuorot

Linda-Maria: Mieti kehen tai mihin sinulla on valta, ja käytä tuota valtaa pahan sijasta hyvään

Näin sujui vuoteni Jumalan ohjauksessa.

Päätin vuosi sitten jättää uudenvuodenlupauksen tekemättä, luovuttaa ohjat Jumalalle ja katsoa, mitä Hän olisi vuodelle 2022 minua varten suunnitellut. Nyt vuosi on lopuillaan ja on aika kertoa, miten se Jumalan ohjauksessa oikein sujui. 

Kuluneesta vuodesta tuli tähänastisen elämäni paras. Sain kirjoittaa kolumneja Kirkko ja kaupunkiin, tehdä radioblogeja Radio Deihin, äänittää Linda-Maria-podcastin toisen kauden, työstää kolmannen levyni miksauskuntoon ja julkaista kolmannen kirjani Koulumustelmat yhdessä poliitikko Alviina Alametsän kanssa. Alkukesästä Alviina ja muut ystäväni järjestivät minulle maailman parhaat polttarit ja loppukesästä minusta tuli rouva Raninen.

Miksi jotkut saavat Taivaasta ohjausta ja toiset taivaalta ohjusta?

Jumala on siunannut minua tavalla, josta olen sanoinkuvaamattoman kiitollinen. Joulusaunassa juttelimme aviomieheni kanssa siitä, kuinka armollinen Jumala on meitä kohtaan ollut ja kuinka hyvin meillä on asiat. Lisäsin, että toki olemme myös itse tehneet töitä sen eteen, että olemme tässä pisteessä. Mieheni sanoi, että hän uskookin, että pyytäessämme Jumalalta jotakin, Hän antaa meille työkalut asian saavuttamiseksi ja sen jälkeen meidän on tartuttava niihin itse.

Kerroin uskovani itse melko samalla tavalla. Jumala on antanut minulle esimerkiksi taidon kirjoittaa, mutta minun on itse päätettävä, mihin kykyäni käytän. Tänä vuonna olen pyrkinyt käyttämään sitä pelkästään hyvään. 

Vaikka vuosi 2022 oli minulle tähänastisen elämäni paras, monille muille se oli kaikkea muuta. Venäjän hyökättyä helmikuussa Ukrainaan moni menetti kotinsa, perheenjäsenensä tai oman henkensä. Näidenkin ihmisten joukossa oli heitä, jotka olivat minun laillani luottaneet elämänsä Jumalan käsiin. Miksi jotkut saavat Taivaasta ohjausta ja toiset taivaalta ohjusta?

Mieleeni palaa näkemäni sarjakuva, jossa mies kysyy Jeesukselta, miksi tämä sallii kaiken maailmassa olevan pahuuden. Sarjakuvassa Jeesus vastaa jotakuinkin, että ”te ihmisethän äänestätte valtaan päättäjiä, jotka pahuuden sallivat”. 

Jumala on antanut meille työkalut. Meillä ihmisillä on vapaa tahto päättää, kuinka me ne käytämme. Kirjassani Totuus ja tunnustus kirjoitan seuraavaa: ”Jos saisin antaa vain yhden elämänohjeen kaikille maailman ihmisille, kehottaisin jokaista miettimään, kehen tai mihin heillä on valta. Ja käyttämään sen jälkeen tuota valtaa pahan sijasta hyvään.”

Suurimmalla osalla meistä ei ole valtaa pelastaa koko maailmaa. Mutta jokaisella meistä on valtaa siihen, että voimme tehdä vuodesta 2023 vähän paremman. Edes yhdelle elolliselle. 

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.