null Luoma: Viihdeohjelmissa heteromies on usein himojensa perässä juokseva elukka

Puheenvuorot

Luoma: Viihdeohjelmissa heteromies on usein himojensa perässä juokseva elukka

Koko perheen viihdeohjelmat opettivat minulle jo lapsena, että naiset eivät halua seksiä ja miehet ovat aina niin timanttisia sängyssä, että tyydyttävät heidät siitä huolimatta.

Helsingin Sanomien pääkirjoitusaukeamalla oli kirjoitus, jonka mukaan miehet eivät saa tarpeeksi seksiä ja se on yhteiskunnallinen ongelma. Miehille. Se, saavatko muut kuin cis-miehet seksiä lainkaan, ei ole ongelma, mutta seksittömät miehet alkavat kirjoittajan mukaan harjoittaa silmitöntä väkivaltaa: heistä tulee kouluampujia, naisvihaajia, seksuaalirikollisia tai sarjamurhaajia.  

En muista nähneeni elokuvaa, jossa todettaisiin, että päähenkilöstä tuli sarjamurhaaja, koska deitti perui tai takana oli romanttisessa mielessä kuivempi kausi. Yleensä tarvitaan traumaattisia kokemuksia varhaislapsuudessa, fanaattista uskoa oman agendan oikeellisuuteen tai tausta väkivaltaisessa yhteisössä. Köyhyys, eriarvoisuus tai löyhät aselait löytyvät myös usein väkivaltarikollisuuden taustalta.

Kannattaa katsoa Joaquin Phoenixin tähdittämä Jokeri ja miettiä, mikä teki aloittelevasta stand-up -koomikosta Batmanin arkkivihollisen. Sen verran voin paljastaa, että se ei ollut seksin puute.   

Seksin käsittely viihteessä on täynnä tabuja, kuluneita kliseitä sekä kaksinaismoralismia. Television koko perheen viihdeohjelmat opettivat minulle jo lapsena, että naiset eivät halua seksiä. Miehet sen sijaan eivät muuta haluakaan. Tässä kuviossa naisen tulee sitä aina silloin tällöin tarjota, jos mies tekee jotain poikkeuksellista, kuten tuo kukkia tai tiskaa astiat.

Jos nainen taas antaa liian vähän seksiä, hän ei ymmärrä miehen luonnollisia tarpeita ja on syypää siihen, että mies radikalisoituu.

Seksi itsessään on kuitenkin aina kummankin osapuolen mielet räjäyttävää. Ilmeisesti mies on aina niin timanttinen sängyssä, että tyydyttää naisen siitäkin huolimatta, ettei tämä edes halua. Yritä tässä naisena rakentaa tervettä suhdetta omaan seksuaalisuuteen. Ja miehet hei, ei mitään paineita.  

Opin myös, että jos nainen antaa liikaa seksiä, hän on huono nainen. Etenkin jos hänelle maksetaan siitä. Jos nainen taas antaa liian vähän seksiä, hän ei ymmärrä miehen luonnollisia tarpeita ja on syypää siihen, että mies radikalisoituu. Ilmeisesti heteromies on himojensa perässä juokseva elukka, jonka toimintaa nainen säätelee antamalla seksiä juuri oikeassa suhteessa.  

En tiedä, kenen pitää kuulla tämä, mutta seksitarpeet eivät ole kiinni sukupuolesta. Ja hyvää seksiä pitää harjoitella ja puhua kumppanin kanssa avoimesti omista mieltymyksistä, jotka eivät ole välttämättä samat kuin James Bondilla. 

Kirjoittaja on populaarikulttuurin ilmiöihin hurahteleva teologi, feministi ja päiväuneksija.
   

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Luoma: Vuosi sitten halusin uskoa, että Euroviisut järjestetään vapaassa Ukrainassa

Puheenvuorot

Ukrainan euroviisuvoitto tuntui siltä, että eurooppalaiset arvot voittivat taantumuksen voimat. Sodan jatkuessa yhtenäinen Eurooppa on alkanut tuntua lapselliselta haavekuvalta.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.