null Malmin seurakunnan kirkkoherra vaihtuu – Heikki Arikka aloittaa kesäkuussa Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajana

Heikki Arikka vaihtaa Malmin maisemat Poriin.

Heikki Arikka vaihtaa Malmin maisemat Poriin.

Ajankohtaista

Malmin seurakunnan kirkkoherra vaihtuu – Heikki Arikka aloittaa kesäkuussa Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajana

Heikki Arikan mukaan hoivapalveluita tarjoava diakonialaitos kiinnostaa, koska se sopii hänen arvopohjaansa. Malmilta hän jää kaipaamaan ennen kaikkea ihmisiä.

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka on valittu Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi 1.6. alkaen.

Arikka jätti tänään irtisanomisilmoituksensa kirkkoherran virasta Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin. Tuomiokapituli nimittää kirkkoherran virkaa hoitavan sijaisen. Se julistaa kirkkoherran viran avoimeksi myöhemmin tänä vuonna.

Diakon on Satakunnassa toimiva yhteiskunnallinen hoiva-alan konserni. Koska sen nykyisen toimitusjohtajan Aku Keltto jää eläkkeelle, Arikkaan otettiin yhteyttä ja pyydettiin hakemaan kyseistä tehtävää.

Arikan mukaan yhteydenotto tuli marraskuussa sen jälkeen, kun Arikkaa ei valittu Turun piispanvaalin toiselle kierrokselle.

Diakonialaitoksessa eletään vahvasti tekojen kautta.

Arikka sanoo, että hänellä on länsisuomalainen mielenmaisema, johon sopii se, että uusi työ on Porissa. Toisaalta hän olisi ottanut tehtävän vastaan, vaikka se olisi ollut muuallakin, sillä työ kiinnostaa.

– Minulle arvot muuttuvat todeksi tekojen kautta. Myös Jumalan rakkaus toteutuu ennen kaikkea teoissa toinen toisiamme kohtaan. Diakonialaitoksessa eletään vahvasti tekojen kautta. Se sopii hyvin minun pirtaani ja arvopohjaani, Arikka sanoo. 

Arikka on toiminut Malmin seurakunnan kirkkoherrana kesäkuusta 2016. Viiden vuoden aikana seurakunnassa on tehty monia muutoksia. Organisaatiota on uudistettu ja taloutta tervehdytetty. Samalla seurakunnassa on tehty toimintakulttuurin muutosta ja pohdittu, mitä tarkoittaa ihmiskeskeinen seurakunta tämän päivän Helsingissä.

– Uskon vahvasti kansankirkkoon, jolla on edelleen sijansa yhteiskunnassa ja ihmisten mielissä. Olemme kohdistaneet Malmilla työtämme enemmän kaikkien alueen asukkaiden hyväksi ja panostaneet viestintään, jotta ihmiset tietäisivät, että olemme seurakuntana olemassa heitä varten. 

Arikan aikana seurakuntaa on rakennettu ihmisten keskellä toimivaksi yhteisöksi. Jalkautuvat papit ovat tehneet työtä ostoskeskusten kuppiloissa, Malmin Teboililla ja hautausmaalla. Malmin Varustamosta on muodostumassa kansalaisvaikuttamisen keskus, josta saa myös hävikkiruokaa. Koronavuoden Mitä kuuluu? -puheluilla on tavoitettu tuhansia alueen ihmisiä. Viestinnästä ja rohkeudesta on saatu myös tunnustusta. 

– Olen iloinnut seurakuntalaisista, yhteistyökumppaneista, työntekijöistä ja luottamushenkilöistä, jotka ovat lähteneet muutoksen tielle ja ovat halunneet katsoa eteenpäin avoimin ja luottavaisin mielin. Malmilta jään kaipaamaan ihmisiä, seurakunnassa huhtikuun loppuun asti työtään jatkava Arikka sanoo.

Diakon on Satakunnassa toimiva yhteiskunnallinen konserni, jonka arvopohja on kristillinen. Sen palveluihin kuuluvat muun muassa asumispalvelut ikäihmisille, siivous- ja kotihoitopalvelut, ateria- ja pitopalvelu, kuntoutus- ja terveyspalvelut eri-ikäisille ihmisille sekä hautauspalvelu.

Diakonilla on toimintaa Porissa, Ulvilassa, Noormarkussa, Raumalla ja Laitilassa. Konsernin liikevaihto oli 9,6 miljoonaa euroa vuonna 2019 ja se työllisti 180 henkilöä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.