null Malmin seurakunta sai viestinnästään kunniamaininnan Oma Media -kilpailussa

Yksi osa Malmin seurakunnan viestintäkokonaisuutta oli Kirkko ja kaupungin kanssa toteutettu Kuolleiden podcast. Siinä hautausmaapappi Kai Sadinmaa kertoi hautausmaalle haudattujen ihmisten elämäntarinoita.

Yksi osa Malmin seurakunnan viestintäkokonaisuutta oli Kirkko ja kaupungin kanssa toteutettu Kuolleiden podcast. Siinä hautausmaapappi Kai Sadinmaa kertoi hautausmaalle haudattujen ihmisten elämäntarinoita.

Ajankohtaista

Malmin seurakunta sai viestinnästään kunniamaininnan Oma Media -kilpailussa

Kunniamaininta tuli rohkeudesta pyhäinpäivää ja kuolemaa käsittelevästä viestintä- ja tapahtumakokonaisuudesta.

Helsinkiläinen Malmin seurakunta sai kunniamaininnan ProCom-järjestön Oma Media -kilpailussa. ProCom on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö, johon kuuluu yli 2 900 viestinnän ammattilaista.

Vuoden 2020 arviossa oli mukana yhteensä 18 erilaista mediaa. Kilpailun voiton jakoivat OP Ryhmän Rahapuhetta-podcast ja Metsä Boardin vuosikertomus 2019.

Kolme osallistujaa sai kunniamaininnan. Niistä yksi oli Malmin seurakunta ja toinen Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-lehti, joka sai kunniamaininnan lukijaystävällisyydestään.

Malmin seurakunta sai kunniamaininnan rohkeudesta kuolemaa ja pyhäinpäivää käsittelevästä Älä pelkää -mediakokonaisuudesta. Tuomariston mukaan se uskalsi kohdata herkän aiheen arkailemattomasti. Mediakokonaisuus oli kokeileva ja onnistunut tapa viedä kirkkoa lähemmäksi ihmisten arkea. Tuomaristo kiitti myös lähestymistapaa, joka tuo niin toivoa kuin ratkaisuja sekä nostaa esiin alueen ihmisiä ja heidän tarinoitaan.

Kokonaisuuteen kuuluivat seurakunnan Älä pelkää -lehti ja siihen liittyneet sosiaalisen median sisällöt, viisiosainen Kuolleiden podcast -sarja sekä Malmin hautausmaalla järjestetty Lasten pyhäinpäivä -tapahtuma. Viimemainittuun osallistui noin tuhat henkeä.  Älä pelkää -lehteä jaettiin muun muassa Kirkko ja kaupungin ja Helsingin Uutisten välissä noin 60 000 talouteen Koillis-Helsingissä.

Kuolleiden podcast toteutettiin yhteistyössä Kirkko ja kaupungin kanssa. Siinä hautausmaapappi ja kirjailija Kai Sadinmaa avasi Malmin hautausmaan mysteerejä ja selvitti Suomen suurimmalla hautausmaalla lepäävien elämänkohtaloita. Sarjaa voi kuunnella Kirkko ja kaupungin sivuilta.

Malmin seurakunnan viestintäpäällikkö Anu Merenlahti iloitsee kunniamaininnasta. Hänen mukaansa viestintäkokonaisuuden luomisessa on ollut mukana noin 70 ihmistä. Iso merkitys on ollut monipuolisella yhteistyöllä muun muassa Kirkko ja kaupungin ja Lasten ja nuorten keskuksen kanssa. Viimemainittu oli mukana Lasten pyhäinpäivässä.

Kirkkoherra Heikki Arikka iloitsee siitä, että tunnustus tuli nimenomaan rohkeudesta.

− Rohkeus ei maksa mitään, kyse on enemmänkin näystä ja asenteesta. Meidän strategiamme on sama kuin alkukirkossa, eli Menkää ja tehkää. Hienoa, että viestintämme rohkeus on huomattu, Arikka sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.