null Matilda Pirttikangas, 9, näytteli vahvatahtoisen Vilttitossun elokuvaroolin – seuraava tavoite on Frozenin Anna: ”Me olemme samantyyppisiä”

”Vilttitossu on ihan kuin minä”, sanoo Matilda Pirttikangas.

”Vilttitossu on ihan kuin minä”, sanoo Matilda Pirttikangas.

Hyvä elämä

Matilda Pirttikangas, 9, näytteli vahvatahtoisen Vilttitossun elokuvaroolin – seuraava tavoite on Frozenin Anna: ”Me olemme samantyyppisiä”

”En harrasta näyttelemistä. Minä vain näyttelen”, toteaa Matilda Pirttikangas.

1. Näyttelet kapinallista Vilttitossua lastenelokuvassa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Onko sinussa ja roolihahmossasi jotain yhteistä?

– Toivoin Vilttitossun roolia, koska hän on ihan kuin minä. Olen aika villi, lyhyt ja suutun helposti kuten Vilttitossu. Lisäksi meillä molemmilla on isosisko. Vilttitossu kiusaa Heinähattua ja minä omaa siskoani melkein joka päivä. Härnään ja vakoilen, mitä sisko tekee. Viimeksi meille tuli kränää, kun halusin nukkua siskon vieressä levitettävällä sängyllä, vaikka meillä molemmilla on omat huoneet.

– Minussa ja Vilttitossussa on sellainen pikku ero, että hän ei tykkää mekoista, mutta minä pidän niistä yhtä paljon kuin housuista ja paidoista. Hän ei tykkää paljon koulustakaan, mutta minusta on kiva oppia siellä kaikenlaista. 

2. Onko sinulla muitakin harrastuksia kuin näytteleminen?

– En harrasta näyttelemistä. Minä vain näyttelen. Yleensä käyn huilu- ja pianotunneilla ja kansanmusiikkitunneilla ja pelaan jalkapalloa. Tällä hetkellä muut soittotunnit järjestetään etänä FaceTimella, mutta kansanmusiikki on koronatilanteen vuoksi tauolla. Jalkapallovalmentaja lähettää tekniikkavideoita.

– Tykkään esiintyä kaikkialla. Musiikin harrastaminen on samantapaista kuin näytteleminen, sillä voin näytellä samalla kuin soitan. Konserteissa on yleisöä, ja myös kuvauspaikoilla ja leffateattereissa ihmiset katsovat, kun esiinnyn.

3. Haluatko jatkaa näyttelemistä?

– Nyt on kiva pitää taukoa näyttelemisestä, mutta haluaisin tehdä sitä taas myöhemmin. Näytteleminen on superkivaa, koska siinä voi ilmaista itseään ja löytää uusia kavereita. En tylsisty näyttelemiseen ikinä.

– Kun viime kesänä näyttelin Vilttitossua, asuimme koko perhe Helsingissä Katajanokalla samassa kerrostalorapussa Heinähattua esittävän Emelia Levyn perheen kanssa. Näyttelemisen jälkeen leikimme pihalla yhdessä kirkonrottaa. Meillä oli tosi hauskaa.

– Asun Kankaanpäässä kolmen tunnin matkan päässä Helsingistä. Suurin osa kavereista kannustaa minua näyttelemään, mutta jotkut ovat olleet kateellisia ja vähän kiusanneetkin.

4. Ketä haluaisit esittää seuraavaksi?

– Haluaisin näytellä Frozen-elokuvan Annaa, koska hän on niin hauska! Me olemme samantyyppisiä: vitsikkäitä ja ruskeahiuksisia.

Harry Potter -elokuvat ovat suosikkejani. Lempihahmoni niissä on Ginny, koska hän on niin pirteä ja kaunis. Jos kävisin Tylypahka-koulua, niin minäkin olisin Rohkelikko-tuvassa kuten Ginny.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Perhe ja se, että meillä on oikeus päättää omista asioistamme. Myös Taivaan isä on pyhä.

Kolmasluokkalaisen kolme elokuvaroolia

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen on kolmas elokuva, joka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun kirjasarjaan. Sen on ohjannut Lenka Hellstedt. Toista pääroolia Vilttitossua näyttelee yhdeksänvuotias Matilda Pirttikangas, joka on esiintynyt myös elokuvassa Täydellinen joulu (2019). Tänä vuonna on tarkoitus julkaista lyhytelokuva Pupu ja Major Tom, jossa Pirttikangas näyttelee. Vilttitossua esittäessään Pirttikangas oli kahdeksan, nyt hän on yhdeksänvuotias.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.