null Matti Pikkujämsä sai Vuoden kuvittaja -palkinnon – Kirkko ja kaupungin Gurun opissa -kuvat syntyvät hänen käsissään

Matti Pikkujämsän kuvituksia Kirkko ja kaupungissa.

Matti Pikkujämsän kuvituksia Kirkko ja kaupungissa.

Ajankohtaista

Matti Pikkujämsä sai Vuoden kuvittaja -palkinnon – Kirkko ja kaupungin Gurun opissa -kuvat syntyvät hänen käsissään

Kuvittajat ry:n mukaan Matti Pikkujämsä on ilmiömäinen lahjakkuus ja suvereeni kuvittaja, joka hengittää kynänsä kautta.

Kirkko ja kaupungin Gurun opissa -sarjan kuvittaja Matti Pikkujämsä on valittu vuoden kuvittajaksi. Vuoden kuvittaja -palkinto myönnettiin nyt ensi kertaa. Se jaettiin 31.5. Hanasaaren kulttuurikeskuksessa.

Palkinnon, jonka suuruus on 10 000 euroa, myönsi Kuvittajat ry. Palkintoperusteissa todetaan, että Pikkujämsä on ilmiömäinen lahjakkuus ja suvereeni kuvittaja, joka hengittää kynänsä kautta. Hänen kuvansa ovat tarinoita ja hahmonsa eläviä. Hän on toiminut esikuvana monelle kuvittajalle.

Palkintoperusteluiden mukaan Pikkujämsä kuljettaa maailmalle kotimaista visuaalista maisemaa. Vaikka hän työskentelee kansainvälisesti, hänen kuvissaan on kotimainen henki havuineen ja eläimineen.

Pikkujämsä on kuvittanut yli 20 lapsille suunnattua kuvakirjaa. Hän on suunnitellut kuoseja muun muassa Kaunisteelle, Marimekolle ja Samujille. Hän kuvittaa säännöllisesti myös Helsingin Sanomille. Tämän vuoden helmikuussa julkaistiin Pikkujämsän kuvittama postimerkkisarja. Cup of Therapy -projektissa hän on kuvittanut mielenterveyden ongelmia ja hyvinvointia näkyväksi.

Pikkujämsä on aiemmin voittanut Rudolf Koivu -kuvituspalkinnon 2013 ja Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2015. Kirkko ja kaupunki teki Pikkujämsästä jutun huhtikuussa. Jutussa kerrotaan hänen työskentelyprosessistaan ja elämästään Japanissa, jossa hän käy usein työnsä vuoksi. Japanissa hän oli myös palkinnon saadessaan. Palkinnon otti vastaan hänen sisarensa Kaisa Pikkujämsä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Gurun opissa: Jumalan rakkaus on kuin meren aava

Hengellisyys

Eri uskonnot ovat kuin virtoja, jotka kulkevat omaa uomaansa samaan mereen, sanoo hengellisyyden tutkija Ursula King.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.