null Mielipide: Kerrankin miehiä kehuttiin mediassa

Puheenvuorot

Mielipide: Kerrankin miehiä kehuttiin mediassa

Kirkko ja kaupunki haastatteli Suomen teologisen instituutin uutta pääsihteeriä Soili Haverista (K&k 31.8.). Hän sanoi haastattelussa näin: ”Miehet ovat käyttäneet voimaansa ja valtaansa huomattavasti enemmän naisten suojelemiseen, yhteisten kotien rakentamiseen ja leivän hankkimiseen kuin naisten alistamiseen. Voisimme joskus naisina osoittaa kiitollisuutta miehille kaikesta siitä hyvästä, mitä he ovat historian aikana puolestamme tehneet. Maskuliinisuus on ihmiskuntaa eteenpäin työntävä voima.”

Omaan mieleeni jäi kiitollisuus Soili Haverisen haastattelusta ja siitä, että nykypäivänä joskus miehiäkin kehutaan ja pidetään arvossa.

Olen itse äänestänyt reilusti yli 25 vuoden ajan eri vaaleissa naista ja kirjoittanut mielipidekirjoituksiakin siitä, että naisia tulee saada enemmän politiikan pariin ja tärkeisiin tehtäviin Suomessa. On tärkeää, että tasa-arvo toteutuu.

On myös huomioitava se tosiasia, että joidenkin kirkon herätysliikkeiden mukaan nainen ei sovi papiksi. Oman käsitykseni mukaan nainen sopii kyllä todella hyvin papiksi ja myös arkkipiispaksi.

Mika Lille

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.