null Mielipide: Kirkon ja Elokapinan yhteistyötä pitää vielä selvittää

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkon ja Elokapinan yhteistyötä pitää vielä selvittää

Yleensä pidän Jaakko Heinimäen kantaaottavista pääkirjoituksista. Nyt hämmennyin pääkirjoituksen väitteestä, että kansanedustaja Sebastian Tynkkynen uhkasi häiritä Tampereen seurakunnan ja kristittyjen Elokapinan suunnittelemaa surusaattoa.

Tarkistin Instagramista, mitä Tynkkynen on sanonut. Hän sanoi kuvaavansa tilaisuuden ja julkistavansa sen sosiaalisessa mediassa. Hän siis aikoi kuvata kansalaisjournalismin hengessä ulkoilmatapahtumaa. Onko se häirintää? Olisiko mahdollista, että suunnitellun ja perutun tapahtuman saama kielteinen palaute pysäytti arvioimaan uudelleen yhteistyötä Elokapina-liikkeen kanssa?

Katsoin myös Tynkkysen kuvaaman raportin liikkeen mielenilmauksesta valtioneuvoston linnan ympäriltä. Pidin sitä hyvänä, en ”koirien haukkumisena”.

Toivoisin piispoilta täsmennystä Elokapinan tavoitteita ymmärtävään lausuntoon. Liike on ilmoittanut tavoitteekseen muun muassa hiilineutraalin Suomen vuoteen 2025 mennessä. Taustajärjestön XR kirjoituksissa on väkivaltaisia aineksia. Tosin Suomen nettisivut puhuvat väkivallattomuudesta, mutta liike on osa XR:ää.

Yhdessä Tynkkysen julkaisussa Elokapina-nuori makaa asfaltilla kasvoillaan kyltti: ”Minulla ei ole tulevaisuutta.” Tynkkynen toteaa hänelle: ”Kyllä sinulla on tulevaisuus, kun nouset ylös ja lähdet töihin.” Minä kuulin tuossa lauseessa toivon tarjoamista.

Heli Nummelin

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.