null Mielipide: Asumis- ja toimeentulotukea on korjattava vastaamaan nykyajan tarpeita

Puheenvuorot

Mielipide: Asumis- ja toimeentulotukea on korjattava vastaamaan nykyajan tarpeita

Taloyhtiöissä tehtävien pakollisten remonttien hinta nousee vuosi vuodelta. Nykyinen asumis- ja toimeentulotukijärjestelmä ei ole ajan tasalla.

Perustoimeentulotukea ei ole mahdollista saada rahoitusvastikkeen maksamiseen. Menoina ei hyväksytä rahoitusvastikkeen yhtiölainan lyhennykseen käytettävää osuutta, vaikka se kohdistuisi vanhan asunnon pakollisiin remontteihin eikä uudisasunnon velkaan.

Nykyinen laki merkitsee ihmisille sitä, että monet menettävät asuntonsa taloyhtiön remontin osuessa kohdalle. Monille, varsinkin yksin­asuville, esimerkiksi putkiremontti on sellainen, jota he eivät pysty maksamaan. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että he joutuvat myymään kotinsa, ja kun taloyhtiössä on putkiremontti tulossa tai päällä, asunnosta ei saa edes sitä hintaa, jonka siitä muuten saisi.

Kun nämä ihmiset joutuvat asunnon myymisen jälkeen muuttamaan vuokra-asuntoon ja jos he ovat edelleen toimeentulotuen tarpeessa, asumismenot voivat nousta suuremmiksi kuin ne olisivat nykyisessä asunnossa.

Asumis- ja toimeentulotukea on korjattava vastaamaan nykyajan tarpeita. Omassa asunnossa asuvia on tuettava siinä missä sijoittajien vuokra-asunnoissa asuviakin.

Tiina Arlin

Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.